Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til pavillonen

Maskinerne ødelage mange årtiers historie. Foto fra facebook
Pavillonen i Thorsø er nu fortid
Annonce

Thorsø: Runde fødselsdage, konfirmationer, bankospil og herreaftener med stegt flæsk. Rækken af fester og arrangementer, som gennem tiden er blevet holdt i Thorsø Pavillon, er lang. Men nu har man kun minderne, for den gamle gule træpavillon forsvandt forleden i støv og larm, da den længe planlagte nedrivning startede.

Inden da var det gamle træhus indvendigt renset for alt, så kun ydervæggene stod tilbage, da maskinerne indtog pladsen. Tilbage er nu murstensbygningen med køkkenet, som bevares.

Nu venter så start på det nye byggeri, som især er finansieret med indsamling blandt de lokale borgere. Overskuddet fra et længe planlagt forårsmarked skulle også gå til genopbygning af byens samlingssted. Men markedet blev som meget andet aflyst på grund af corona-krisen. Folkene bag Thorsø Pavillon har gennem de seneste år gjort sig store anstrengelser for at skaffe midler til en større renovering af den gamle træbygning, der har været samlingssted for fester og arrangementer i Thorsø siden 1933.

En husstandsindsamling i 2019 gav 270.000 kroner, desuden er der bidrag fra både Favrskov Kommunes landsbyråd og fra LAG Randers Favrskov. Det var en stor donation fra en "gammel" Thorsø-dreng på ialt halvanden million kroner, som for alvor satte skub i indsamlingen, og nu er det efter mange års forberedelser blevet alvor med drømmene om et nyt samlingssted.

Thorsø Pavillon blev bygget, var det en firkantet bygning, siden er der bygget om og til flere gange.

Sådan kommer den nye pavillon til at se ud.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce