Annonce
Bjerringbro Avis

Favrskov styrker den vilde natur

Kornblomster er en at de mange flotte blomster i naturen lige nu. Arkivfoto: Kim Haugaard
Favrskov Byråd har vedtaget biodiversitetsplan
Annonce

Favrskov: Under overskriften ”Vild med Favrskov” skal en plan for biodiversitet stoppe udryddelsen af arter og skabe mere vild natur til glæde for dyr, planter og mennesker i Favrskov Kommune.

Favrskov Byråd vedtog biodiversitetsplanen 24. juni 2020, og nu er det tid til at lade græsset gro, fylde haven med vilde blomster og hænge fuglehuse og insekthoteller op her og der.

- Vi har brugt mange år på at lære at sortere affald og spare på vandet. Nu er tiden kommet til, at vi skal lære at forstå os på den vilde natur og skabe de bedste betingelser for insekter, blomster og dyr, siger borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Urørt og vild

Med vedtagelsen af biodiversitetsplanen følger en række initiativer på kommunens egne arealer. Det gælder eksempelvis grønne områder ved skoler, administrationsbygninger og vejsider. Men også borgerne kan bidrage med mere biodiversitet.

- Måske kan man lade områder af græsplænen gro, lade det fældede træ ligge eller samle en bunke kvas. Det tæller alt sammen. Mere natur kommer til at stå urørt og vild, og i starten skal vi nok vænne os til, at det kan se mere rodet ud. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at holde af den vilde natur, for med den gør vi vores bedste forsøg på at fremtidssikre vores arter, forklarer Nils Borring.

Annonce

Særlige toplokaliteter

Som en del af planen er der udpeget naturområder, hvor det er særligt vigtigt at passe på naturen - de såkaldte toplokaliteter. Nogle af dem har offentlig adgang, og dem kan man med fordel besøge for at blive klogere på naturen, lyder opfordringen fra formanden for teknik- og miljøudvalget i Favrskov Kommune Anders G. Christensen (V).

- Vi har masser af smukke naturområder i Favrskov, og mange af dem rummer bestande af Favrskov-arter som eksempelvis gul engblomme og rød glente. Der er mange muligheder for at lære mere om vores natur, og det er også et af formålene med biodiversitetsplanen, tilføjer Anders G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce