Annonce
Bjerringbro Avis

FDF børn på tur: Wolle Spækmaw sov i skoven

Veronica og Anne mødte "Wolle Spækmaw" ude i skoven, hvor han fortalte om alle de gange, han havde været på hønsejagt. Foto: Christine Krüger Hansen
Børnene fra FDF Bjerringbro var for første gang i lang tid sammen på den fede måde.
Annonce

Bjerringbro: Ude i skoven mellem Dalsgård og Vindum lå der en mand og sov. Det fik han dog ikke lov til længe, for lige pludselig stod der en lille flok FDF-børn og råbte: "Vågn op Wolle".

Langsomt kom den sovende mand, der var iklædt lidt gammeldags tøj, til sig selv og begyndte at fortælle om sin tid i sit lille hus, der nu ligger som en ruin i skoven.

Veronica og Anne mødte "Wolle Spækmaw" ude i skoven, hvor han fortalte om alle de gange, han havde været på hønsejagt. Foto: Christine Krüger Hansen

Det var historier om hønsetyveri, som "Wolle" med tilnavnet "Spækmaw" dog blot kaldte hønsejagt for naboen samt historien om dengang han fik så ondt i maven, at han selv greb en kniv og sprættede sin mave op for at få det, der gjorde ondt, ud.

Midt ude i Skoven lå "Wolle Spækmaw", der blev spillet af Keld Sølvsten fra Mammen FDF, og sov. Foto: Christine Krüger Hansen

FDF-børnene lyttede opmærksomt og med en vis skræk til historierne, der med et blink i øjet blev leveret af "Wolle Spækmaw" alias Keld Sølvsten, der for en dag agerede den sagnomspundne eneboer, som man kan læse om i de lokalhistoriske skrifter.

Helt afskrækkede var børnene dog ikke.

- Ej, jeg tror altså ikke på det der med, at han har skåret sig selv i maven, sagde Veronica på ni år, da flokken var tilbage ved Dalhytten.

De fire børn, der foruden Veronica, bestod af Christian, Anne og Lucas var nogle af de børn, der lørdag deltog i FDF Bjerringbro Kredsdag ved Dalhytten tæt på Vindum.

I den skønne dal var der lavet bål, og her var der også opstillet en række borde, hvor flere børn var i gang med at skære græskar.

Annonce

En klodset græskarmand

De fire, der før havde besøgt "Wolle Spækmaw", kastede sig igen over deres græskarlygter.

Selv mens FDF var lukket ned i foråret, kunne børnene erhverve sig et fint mærke.  Foto: Christine Krüger Hansen

- Min skal se lidt klodset ud med øjne, der skal sidde tæt, og så vil jeg prøve at give ham briller, sagde Anne, der ligesom de andre er pilt hos FDF Bjerringbro.


Vi var ligesom alle andre fritidsaktiviteter lukket ned i seks uger i foråret, og vi har måtte aflyse både forårets kredslejr samt sommerlejr, men nu kunne vi godt mærke, at der var et behov for at lave noget, og derfor inviterede vi til denne coronasikrede kredsdag

Morten Stæhr, kredsleder hos FDF Bjerringbro


Alle havde de glædet sig til dagen i det fri, som var det første FDF-arrangement siden marts, der ikke var et almindeligt møde.

- Vi hygger os, og det er dejligt at lave sjove ting sammen med venner, kunne Anne og Veronica blive enige om, mens Christian og Lucas nikkede i enighed.

På kredsdagen, der blev holdt ved Dalhytten, mellem Vindum og Dalsgård, blev der skåret masser af græskarhoveder. Foto: Christine Krüger Hansen

For kredsleder Morten Stæhr samt de andre voksne deltagere var det fantastisk igen at holde et lidt større arrangement.

Annonce

Et nyt mærke

- Vi var ligesom alle andre fritidsaktiviteter lukket ned i seks uger i foråret, og vi har måttet aflyse både forårets kredslejr samt sommerlejr, men nu kunne vi godt mærke, at der var et behov for at lave noget. Derfor inviterede vi til denne coronasikrede kredsdag, der ikke involverer overnatning, men giver børnene mulighed for at komme ud at være sammen i naturen en hel dag, fortalte Morten Stæhr, der oplyste, at man egentlig ikke har haft nogen tilbagegang af medlemmer hos FDF i Bjerringbro, men heller ikke noget boom.

- Det er rimelig status quo, men det er klart, at det på sigt kan blive svært at holde på børnene i denne situation. Derfor er vi meget taknemmelige for, at de nye restriktioner i forbindelse med corona skåner børnene.

FDF-Bjerringbro har dog ikke ligget på den lade side, mens foreningen var lukket ned i foråret.

- Vi har givet - især de ældre børn - opgaver ud online, ja selv piltene har fået mulighed for at lave forskellige opgaver derhjemme, som de så skulle rapportere tilbage om, og så kunne de få dette fine mærke til skjorten, fortæller formand i den lokale FDF-bestyrelse, Dorthe Jørgensen og viser det firkantede mærke frem, hvorpå der under en fin regnbue står: Sammen hver for sig.

Børnene skulle vække "Wolle Spækmaw", der lå og sov, og det var lidt uhyggeligt. Foto: Christine Krüger Hansen

Lørdag var der i alt 16 FDF-børn, der fik muligheden for at være sammen på den gode måde. Foruden græskarskæring og besøg hos "Wolle Spækmaw" blev der også sejlet på rafter, kastet med æg, holdt æblestafet, bygget pyramider af æbler og spist pandekager, inden græskarene, da mørket faldt på, blev tændt, og børnene gik op til en nærliggende lade i et fakkeltog for at deltage i en stille andagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce