Annonce
Bjerringbro Avis

Fem firmaer vil bygge ny Kjællinghølbro: Meget stor forskel på pris

Den gamle Kjællinghølbro var lavet af træ, men den blev angrebet af råd og styrtede i Gudenåen i december 2019. Arkivfoto: Morten Dueholm
Næsten to millioner kroner i forskel på billigste og dyreste bud på ny stibro over Gudenåen
Annonce

Bjerringbro: Der er pæn interesse for at bygge en ny bro over Gudenåen ved Kjællinghøl.

Brobyggeriet har været i licitation, og fem firmaer bød på opgaven, og uden at overdrive, kan man sige, at der er meget stor forskel i prisen. Faktisk er der næsten to millioner kroners forskel mellem det billigste og det dyreste tilbud på en stålgitterbro.

Billigst er Aalborg-firmaet Bladt Industries A/S, som kan bygge broen for 3.880.717 kr., mens det dyreste tilbud kommer fra Jorton A/S, som vil have 5.668.000 kroner for arbejdet.

Der er afsat 4,3 millioner kr. til opgaven inklusive administration, og tilbuddet fra Bladt Industries A/S er det eneste, som holder sig inden for budgettet.

Normalt er det den lavestbydende, som får opgaven, og sådan bliver det ifølge ingeniør ved Viborg Kommunes Trafik og Veje Jens Møller Vestergaard også i dette tilfælde.

Annonce

Klagemulighed

- I øjeblikket er der en ti dages såkaldt stilstandsperiode, hvor der er mulighed for, at andre firmaer kan klage over proceduren ved licitationen. Hvis der ikke kommer nogen klager, forventer vi at underskrive kontrakten mandag 24. august, siger han.

- Bladt Industries A/S er specialister i stålbroer. Vi kan se på referencerne, at firmaet har bygget mange stålbroer for blandt andet Banedanmark, så det er vi helt trygge ved, siger Jens Møller Vestergaard, som selv har arbejdet sammen med firmaet, da han var ansat ved Banedanmark.


Bladt Industries A/S er specialister i stålbroer. Vi kan se på referencerne, at firmaet har bygget mange stålbroer for blandt andet Banedanmark, så det er vi helt trygge ved.

Jens Møller Vestergaard, ingeniør ved Viborg Kommune


Der er tale om en gitterbro i stål. Broen er 35,5 meter lang 2,4 meter bred. Dertil kommer en rampe på 50 meter og en tre meter høj trappe.

Annonce

Færdig til nytår

Foruden de fem tilbud så har andre firmaer også været interesserede i opgaven, men de kunne ikke give referencer på tidligere opgaver.

- Vi har lagt meget vægt på referencer for at sikre, at vi får en leverandør, som kan løse opgaven, tilføjer Jens Møller Vestergaard med henvisning til den triste udgang på den træbro, som knækkede og faldt i vandet i december 2019.

De fem firmaers bud ved licitationen

1. Jorton A/S   5.668.000 kr.

2. Kaj Bech A/S  4.800.000 kr.

3. HSM Industri A/S  4. 636.285 kr.

4. Aarsleff Rail A/S  4.971.120 kr.

5. Bladt Industries A/S  3.880.717 kr.

Viborg Byråd frigav pengene til den nye bro i foråret, og da der er tale om en totalentreprise, så kræver sagen ikke yderlige politisk behandling. At det er totalentreprise betyder også, at firmaet selv skal stå for både detailprojektering og hele byggeriet inklusive ramper og trapper.

Så snart kontrakten er skrevet under, starter forberedelserne til broarbejdet, og den forventes at være færdig inden årsskiftet.

Den gamle træbro blev bygget i 2012. På grund af råd i konstruktionen var den lukket et par gangen, inden den knækkede helt sammen og faldt i vandet i december sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

40 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Karsten Kortbuks i Ålum

Bjerringbro Avis

SF og kampen for folkeskolen

Bjerringbro Avis

En aften råvildtets tegn

Annonce