Annonce
Bjerringbro Avis

Festival med fodbolden i centrum

Der blev gået til makronerne, da pigerne fra Rødkærsbro skole var til fodboldfestival. Foto: Christine Krüger Hansen
Flere piger skal lokkes til at spille fodbold. Onsdag var der derfor fodboldfestival i Rødkærsbro.
Annonce

Rødkærsbro: Flere piger skal fodbold. Det er målet med de fodbold-festivaler, som Viborg Idrætsråd inviterei øjeblikket rejser rundt med, og onsdag 26. august var det pigerne fra Rødkærsbro Skoles 1.-3. klasses tur til spille bold i skoletiden.

Målet er at få 50 procent flere piger til at spille fodbold, og festivalen bød derfor også på en god blanding af leg med - og uden - bold.

-  Kun 662 piger under 12 år spiller fodbold i en af Viborg Kommunes 38 fodboldklubber, mens 2456 drenge under 12 år spiller fodbold, fortæller projektleder hos Viborg Idrætsråd og tovholder på fodboldfestivalen Maiken Nyberg Nielsen.

I Viborg Kommune har man et ønske om, at langt flere piger spiller fodbold. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Mange tilbud

- I Rødkærsbro er der rigtig mange tilbud, så der er rift om pigerne. Der skal ofte være en gruppe, eksempelvis i en klasse, der beslutter sig for sammen at gå til fodbold, før vi kan oprette et hold, fortæller Karin Knudsen, der er bestyrelsesmedlem i den lokale fodboldafdeling under Rødkærsbro Idrætsforening.

Pigerne i denne gruppe havde aldrig rigtig prøvet at spille fodbold. Foto: Christine Krüger Hansen

Sammen med et par af klubbens trænere havde hun revet en dag ud af kalenderen for at deltage i festivalen i håb om, at flere lokale piger fremadrettet vil vælge fodbolden til.

Annonce

Fællesskab

- Det er også vigtigt, at pigerne kan få mulighed for at spille fodbold på et pigehold og ikke et blandet hold, for undersøgelser viser, at hvis pigerne begynder at spille fodbold sammen med drengene, så falder de hurtigt fra, simpelthen fordi drenge og piger spiller så forskelligt, siger Maiken Nyberg Nielsen og fortsætter:


Vi er lidt udfordret lige nu, fordi der simpelthen ikke er nok piger, der ønsker at spille fodbold, hvorimod drengene i Rødkærsbro nærmest skal kæmpe for at få en plads på holdet

Glennie Jensen, fodboldtræner hos Rødkærsbro IF


- For drenge handler det rigtig meget om selv at få bolden i målet, mens pigerne ofte har en mere social tilgang til spillet. Det er i hvert fald en anden form for fællesskab de søger.

I løbet af formiddagen var der frugtpauser, og gruppe 2 med Emma, Freja, Asta, Sinit, Manka og Erica, der alle går i 2. klasse hyggede sig med boldene.

Fodboldfestival i Rødkærsbro - Det er Viborg Idrætsråd der står bag initiativet

Ingen af pigerne havde prøvet at gå til fodbold, men en enkelt, Erica, overvejede nu at prøve det. Til gengæld går de fleste af pigerne til gymnastik, dans og/eller svømning.

- Det er sjovt og hyggeligt, og der er et godt sammenhold, forklarer unge Asta.

Det er Viborg Idrætsråd, der i samarbejde med Viborg Kommune og DBU, står bag fodboldfestivalen.  Foto: Christine Krüger Hansen

Projektet er et samarbejde med DBU og Viborg Kommune med støtte fra Nordea Fonden og har været i gang siden 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce