Annonce
Bjerringbro Avis

Festlig fejring af kirkens første 100 år

Niårige Simon Mølgård på vej ned ad kirketårnet på Bjerringbro Kirke. Foto: Johnny Pedersen
Bjerringbro Kirke er ung i kirkelig sammenhæng, men derfor kan man jo godt fejre sin første runde fødselsdag med manér.
Annonce

Bjerringbro: Stilmæssigt minder den mest af alt om nogle af de helt gamle landsbykirker med omkring 800 år på bagen, men det var altså "kun" en 100 års fødselsdag, der blev holdt for Bjerringbro Kirke i denne weekend.

Helt i den ånd var der da også masser af aktiviteter for de yngste på programmet, da festlighederne gik i gang klokken 13 lørdag, hvor der blev lagt ud med et trylle- og bugtalershow efterfulgt af masser af børneaktiviteter og rappelling fra kirketårnet.

Den udfordring, der ikke var for højdeskrækkere, tog blandt andre ni-årige Simon Mølgård imod, og selvom han var lidt nervøs undervejs, klarede han turen ned ad tårnet med bravour.

- Jeg var lidt bange, for jeg har kun prøvet det i træer før, men det gik jo godt, sagde en storsmilende Simon Mølgård efter turen.

Der har været kritik af rappellingen ned ad kirketårnet, som nogle ikke mener hører hjemme tæt ved en kirkegård, men den kritik tog menighedsrådsmedlem Leif Herløv nu med sindsro.

- Vi vil gerne lave en festlig dag for alle aldergrupper, og så skal man også favne bredt, og det synes jeg, vi har gjort med hele weekenden, sagde Leif Herløv, der da også var godt tilfreds med, at der netop var alle aldergrupper til stede ved festlighederne, der blandt andet også bød på fællessang og anden musikalsk underholdning i det til lejligheden opsatte telt ved kirken.

Bjerringbro Kirke

Byggeriet af Bjerringbro Kirke blev påbegyndt i efteråret 1918. Det var lokale håndværkere, der stod for byggeriet. Den første bygmester var Søren Mikkelsen, men han døde af den spanske syge, inden kirken stod færdig, så arbejdet blev fuldført af murermester Th. Pedersen.

Byggeriet - inklusive etableringen af kirkegården - stod i den samlede sum af 96.000 kroner. Heraf blev cirka en tredjedel indsamlet lokalt.

Annonce

Kirsebærlund

En anden meget væsentlig begivenhed i forbindelse med fødselsdagen var plantningen af den kirsebærlund på et endnu ubrugt stykke af kirkegården, som kirkegårdsleder Ulla Brendstrup har taget initiativ til.

Her har såvel privatpersoner som foreninger og firmaer kunnet købe et japansk kirsebærtræ til udplantning på et nærmere afgrænset område, og det er Ulla Brendstrups håb, at kirsebærlunden vil komme til at fungere som et sted, hvor efterladte kan samles, når de kommer til kirkegården i forbindelse med urnenedsættelser eller andre stunder, hvor de ønsker at mindes deres kære.

- Det er en idé, jeg har haft i en del år. Jeg har blot ventet på den rigtige kirkegård og den rigtige lejlighed, og den er altså opstået nu, sagde Ulla Brendstrup, der har fået masser af lokal opbakning til sin idé.

Blandt andet fra familien Torp fra Bjerringbro, der på tværs af generationer plantede deres indkøbte kirsebærtræ lørdag.

- Både min farmor, farfar og mormor ligger lige her ved siden af, og jeg synes, det er en fin måde at mindes dem på. I virkeligheden nok mere nutidigt end et traditionelt gravsted, så vi var ikke i tvivl om, at vi da skulle plante et træ, sagde Stine Torp.

Der er blevet plantet i alt 39 japanske kirsebærtrær i den nye lund, og håbet er, at de om føje år vil kunne byde på et smukt, lyserødt skue, når de blomstrer om foråret. Lidt i stil med, hvordan man kan se det på for eksempel Bispebjerg Kirkegård i København.

- Her bliver det så med pinseliljer under træerne, for der er blevet sat løg ved alle træer i forbindelse med plantningen, sagde Ulla Brendstrup.

Annonce

Festgudstjeneste

Festlighederne lørdag fortsatte med spisning i teltet og koncert i kirken med "Die Herren" (et U2-kopiband), og søndag var der så festgudstjeneste med deltagelse af såvel biskop Henrik Stubkjær som kirkens egne præster.

Det hele blev sluttet af med stor kirkefrokost og festligt samvær i teltet.

Det store, lettede smil efter endt gerning.
I forbindelse med kirkens jubilæum, blev der plantet en lang række kirsebærtræer i et nyt rekreativt område på kirkegården.
Der var masser af aktiviteter for børnene i forbindelse med kirkens fødselsdag.
Der blev bagt masser af bålpandekager.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Bjerringbro Kirke fylder 100 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce