Annonce
Bjerringbro Avis

Fire kuber med plads til hygge er på plads

Den første kube blev placeret uden for Matas, hvor det har været nødvendigt at fjerne et cykelstativ for at få plads til den. Foto: Christine Krüger Hansen
De fire kuber står nu klar i Storegade - forskønnelse af Torvet på vej.
Annonce

Bjerringbro: I disse mørke regnvejrsdage kan det være svært at forestille sig, at det nogensinde bliver sol og sommer igen. Men nu har Viborg Kommune gjort sit til, at man kan nyde det gode vejr - når det kommer - på gågaden. Torsdag blev de fire kuber med bænke og borde sat op i Storegade i Bjerringbro.

En stor lastbil fra Ødums Eftf. kantede sig med besvær via Nørregade og Banegårdspladsen til Storegade, hvor kuberne én efter én blev løftet ned med kran. To medarbejdere fra Viborg Kommune, byplanlægger Helle Gravesen og ingeniør ved Viborg Kommunes Trafik og Veje Dan Yding Rasmussen hjalp med at få de store kasser på to gange to meter til at stå det helt rigtige sted.

Kuberne er fordelt med to i hver side af gaden. Det varer dog stadig nogen tid, før de fire firkantede 'kasser' med siddepladser og plads til blomster er klar.

- Der skal lægges el ind, så kubernes lamper kan lyse, og vi skal have planter i kummerne, fortalte bychef Lars Christiansen, mens han fulgte aflæsningen.

De fire kuber placeres med to i hver side af gågaden. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Mobile planter

Det er firmaet G9 Landskab, Park og Byrum fra Randers, som har designet og fremstillet kuberne, som skulle have været på plads i december.

- Oprindelig var planen at få to forskellige slags, heraf to med plads til leg. Det kunne ikke lade sig gøre, og da vi ændrede bestillingen, besluttede vi at vente til januar, ikke mindst af respekt for julehandlen, fordi det kræver noget gravearbejde i gågaden, når der skal føres strøm til kuberne, siger Lars Christiansen.

Selv om torsdagen var våd og kold, glædede bychefen sig allerede over udsigten til liv i kuberne.

- De kan jo for eksempel pyntes med sløjfer i december, og jo kuberne skal også indvies på et tidspunkt, sagde han og hastede videre til næste aflæsning.

Foruden opstilling af kuberne sker der også noget på Torvet, hvor der opstilles mobile kasser med planter med en højde på to-tre meter. Her kommer også store træplinter, en slags planker, som man kan sidde på, og på den måde kan der komme mere liv i området.

Både kuberne samt forskønnelse af Torvet er en del af helhedsplanen, og der blev råd til dette, fordi der ikke blev brug for de 2,1 mio. kroner, som var afsat til nye fliser i gågaden.

Bychef Lars Christiansen glæder sig over, at kuberne er på plads. Foto: Christine Krüger Hansen
Ingeniør ved Viborg Kommune Dan Yding Rasmussen var med til at få kuberne placeret som planlagt. Foto: Christine Krüger Hansen
Byplanlægger Helle Gravesen hjalp med at få kuben på plads. Foto: Christine Krüger Hansen
Kuberne er indrettet med både bænke og plantekasser. Foto: Christine Krüger Hansen
Kuberne blev løftet ned med kran. Foto: Christine Krüger Hansen
Med både et lille bord og gode siddepladser er kuberne som skabt til hygge på en sommerdag. Her er bychef Lars Christiansen ved en af kuberne. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce