Annonce
Bjerringbro Avis

Fjernvarmeværk giver nye kunder klækkelig rabat

Frede Hansen beretter at Rødkærsbro Fjernvarmeværk har forlænget aftalen med Arla Foods om biogasvarme og om lån af renset spildevand fra 10 til 20 år. Arkivfoto: Jens Ingolf Nørgaard
Der er penge at spare, hvis man kobler sig på Rødkærsbro Fjernvarmeværk i løbet af det næste halve år.

Rødkærsbro: Det er ikke første gang, at Rødkærsbro Fjernvarmeværk er ude at give rabat til nye kunder.

Sidste gang var, da fristen for at købe nyt oliefyr udløb, og det var en succes. Der var en hel del, der valgte at koble sig på fjernvarme, siger formand for fjernvarmeværket, Frede Hansen, der sammen med resten af bestyrelsen nu tilbyder nye forbrugere i forsyningsområdet i Rødkærsbro gratis fjernvarmestik ved tilslutning til det eksisterende fjernvarmenet.

Tilbuddet løber i perioden 1. juni til 31. december 2021 og kan betyde en rabat på helt op til 15.000 kroner.

Annonce

- Der er to anlægsudgifter, når man skal have fjernvarme ind i huset. En af dem er stikket, som koster mellem 10.000 og 15000 kroner alt efter, hvor mange meter der er fra fortovskant til husmur og afhængig af, om stikket skal ind ved det nærmeste hjørne eller på bagsiden af huset, forklarer Frede Hansen.

Han anslår, at der basis for at få cirka 30 hustande tilsluttet fjernvarmen plus de 10 byggegrunde, der lige nu er til salg i byen.

- Det gratis stik tilbydes for at understøtte den positive udvikling i nybyggeriet i Rødkærsbro samt for at støtte den grønne omstilling ved udskiftning af gamle oliefyr, fastbrændselsanlæg og gamle varmepumper, siger Frede Hansen.

70 procent af den fjernvarme, der sendes ud fra Rødkærsbro Fjernvarmeværk, er grøn. De resterende cirka 30 procent fremstilles på naturgas.

Den grønne fjernvarme kommer dels fra Rødkærsbro Mejeri, Arla Foods biogasmotor, hvor biogassen kommer fra to lokale gårdbiogasanlæg, dels fra mejeriets rensede spildevand, som fjernvarmeværket låner til sine fire varmepumper, der løfter det cirka 20 grader varme vand til cirka 70 grader.

- I øvrigt er aftalerne med Arla Foods om biogasvarme og om lån af renset spildevand i år blevet forlænget fra 10 år til 20 år fra varmepumpeanlæggets driftsstart i 2017. Dette giver basis for lavere fjernvarmepriser fremover, siger Frede Hansen.


Det gratis stik tilbydes for at understøtte den positive udvikling i nybyggeriet i Rødkærsbro samt for at støtte den grønne omstilling ved udskiftning af gamle oliefyr, fastbrændselsanlæg og gamle varmepumper

Frede Hansen, formand hos Rødkærsbro Fjernvarmeværk


Lige nu koster det 15000 kroner at varme et gennemsnitligt parcelhus på 130 kvadratmeter op med fjernvarme.

- Vi er ikke de billigste men langt fra de dyreste, siger Frede Hansen og kalder det fornuftigt.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce