Annonce
Bjerringbro Avis

Flere A-klasser på vej til Egeskovskolen

Da afdelingen med A-Klasserne på Egeskovskolen åbnede i februar 2020, var Søren blandt de nye elever. Hans far Henrik Jakobsen (tv) skar kagemand til både Søren og hustruen Tina samt afdelingsleder Anders Raaby. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Plan om et oprette nye klasser for de yngste elever med autisme
Annonce

Bjerringbro: A-klasserne på Egeskovskolen kan snart fejre ét års jubilæum i egne lokaler, idet afdelingen åbnede i februar 2020. Nu planlægger Viborg Kommune at udvide tilbuddet med 12 pladser, så der fra skoleåret 2021/2022 i alt bliver plads til 36 elever med autisme.

Udvidelsen er første led i at sikre tilstrækkelig undervisningskapacitet til elever med autisme, idet der forventes at mangle kapacitet fra august 2021. I forbindelse med budgetlægningen for 2022 vil der blive udarbejdet forslag til, hvordan der på længere sigt kan sikres tilstrækkelig kapacitet.

På mødet forleden indstillede børne- og ungdomsudvalget til Viborg Byråd, at der etableres ekstra 12 pladser, og at der bevilges 2.4 millioner kroner til udvidelsen.

Egeskovskolens A-klasser med plads til 24 elever startede ved begyndelsen af skoleåret 2019/20. Siden vedtog byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2020,  at der på sigt oprettes almenklasser til 44 børn med autisme. Disse pladser indfases gradvist, så der fra august 2021 oprettes 12 pladser fordelt på  0., 1. og 2. årgang med hver fire elever i hver klasse.

Baggrunden for behovet for de nye pladser er dels, at de pavilloner, som A-klasserne på Vestervang Skole i Viborg i øjeblikket undervises i, skal fjernes, fordi pavillonerne maksimalt må anvendes i fem år. Desuden viser prognoserne, at antallet af af visiterede elever vil stige. Der vil dog allerede mangle pladser fra næste skoleår, da Vestervang Skole vil være nødt til at stoppe optaget af nye elever for at undgå at skulle flytte elever, når pavillonerne bliver fjernet.


Vi må samtidig konstatere, at der de kommende år forventes en stigning i antallet af elever, som har brug for sådant et skoletilbud og det er baggrunden for, at vi opererer med yderligere 12 pladser på Egeskovskolen med start i skoleåret 2021-2022.

Per Møller Jensen (S), udvalgsformand.


For at sikre tilstrækkelig kapacitet ved starten af skoleåret 2021/2022 foreslås derfor, at der etableres yderligere plads til 12 elever på Egeskovskolen.

I følge formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) så arbejder kommunen fortsat med en udbygningsplan på området. Den plan forventes at ville indgå i budgetforhandlingerne efter sommerferien.

- Vi har gennem de seneste par år haft gode erfaringer med etableringen af 24 pladser i de såkaldte A-klasser for elever med autisme på Egeskovskolen som supplement til et lignende tilbud på Vestervang Skole i Viborg, siger han.

- Vi må samtidig konstatere, at der de kommende år forventes en stigning i antallet af elever, som har brug for sådant et skoletilbud, og det er baggrunden for, at vi opererer med yderligere 12 pladser på Egeskovskolen med start i skoleåret 2021-2022, tilføjer Per Møller Jensen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce