Annonce
Bjerringbro Avis

Flot gave er færdig: Vandkunst ved kirken indvies

Den 16. august får Bjerringbro Kirke en ny attraktion i form af et smukt kunstværk, der er skænket af Poul Due  Jensens Fond.  Arkivfoto: Morten Dueholm
Knapt et år skulle der gå fra gaven blev givet til den flotte vandkunst samt plads kan indvies foran Bjerringbro Kirke.
Annonce

Bjerringbro: Det var ved Bjerringbro Kirkes 100 års jubilæum den 1. september 2019, at Poul Due Jensens Fond overrakte kirken en umanerlig flot gave - nemlig et springvand kaldet "Vandkunsten" samt tilhørende plads.

Nu er gaven, der er et kunstværk som først skulle fremstilles af billedhugger Jørgen Pedersen, færdig, og derfor skal den indvies på pladsen foran Bjerringbro Kirke den 16. august.

Arrangementet denne dag begynder inde i kirken, hvor der vil være højmesse ved provst Bjarne Markussen, hvorefter man rykker ud foran kirken for at indvie vandkunsten.

Der er i disse corona-tider begrænsninger på, hvor mange, der kan være i kirken. Menighedsrådet vil dog sørge for at så mange som muligt får plads i kirken og overvejer også lige nu, om der skal være mulighed for at sidde på pladsen foran kirken og følge med i gudstjenesten.

Det var da kirken fejrede sit 100 års jubilæum for et lille år siden, at Niels Due Jensen fortalte om den flotte gave. Arkivfoto: Bjerringbro Kirke

- Der er heldigvis ikke de samme begrænsninger for deltagerantal på pladsen foran kirken, og vi håber, at der kommer rigtig mange til selve indvielsen og det efterfølgende traktement, siger menighedsrådsmedlem Leif Herløv, der sammen med resten af menighedsrådet glæder sig til   at præsentere både kunstværk og de nye omgivelser foran kirken.

Annonce

Opmuntring og håb

Efter afsløring af kunstværk og tale ved Poul Due Jensen, der er næstformand i Poul Due

Jensens Fond, vil billedhugger Jørgen Pedersen fortælle om kunstværkets tilblivelse, mens provst Bjarne Markussen vil fortælle deltagerne om kunstværkets betydning.


Der er heldigvis ikke de samme begrænsninger for deltagerantal på pladsen foran kirken, og vi håber, at der kommer rigtig mange til selve indvielsen og det efterfølgende traktement

Leif Herløv, menighedsrådsmedlem


Det er Niels Due Jensen, der er protektor for kunstprojektet, og han vil naturligvis også sige et par ord, inden formand for Bjerringbro Menighedsråd Carsten Mortensen slutter talerækken af.

Om Vandkunsten

Kunstværket rummer forskellige elementer. I centrum af værket er to figurer udfærdiget i rustfrit stål. Den lille af figurerne knæler ved et kar af kobber. Set bagfra danner krop og arme et kors. Ved siden af den knælende står en høj figur, der strækker sin hånd velsignende ud over den lilles hoved. Karret er ca. 110 cm højt og fyldt med vand, der risler ned ad karrets sider og løber ned i et større kar, der er 4 m i diameter og udfærdiget i granit.

Kunstværket er udfærdiget af billedhugger Jørgen Pedersen, der internationalt er kendt for sine store og flotte værker, oftest i stål og bronze. Se mere om Jørgen Pedersen: www.sculpture.dk

Vandkunsten er placeret på området lige syd for kirken mellem kirkegårdslåge og våbenhus. Pladsen er blevet anlagt med klinker i rødbrune nuancer. Kirkens hovedtrappe er også blevet fornyet og anlagt i granit i kombination med klinker. Der er placeret to bænke, så man kan sætte sig og betragte værket - man kan også sætte sig på granitkarrets kant, der er så bred, at den også kan fungere som en bænk.

Kunstværket skal gerne med sin lette rislen af vand give opmuntring og håb til de mange efterladte, der besøger kirkegården, hvis liv og situation måske er som den tørre jord, der trænger til vand.

- Værket er tænkt som en berigelse og opmuntring til de mange, der kommer til og færdes omkring Bjerringbro Kirke. Der er årligt cirka 9000 kirkegængere og cirka 5000 deltagere ved kirkelige handlinger, og dertil kommer de mange besøgende på kirkegården, og mon ikke også der vil komme en del på udflugt for at se det skønne værk og vores flotte kirke, siger Leif Herløv, der sammen med resten af menighedsrådet har en forventning om, at over 20.000 årligt vil få glæde af værket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Konogram

Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Annonce