Annonce
Bjerringbro Avis

Foder og "grovkornede" jokes på rampen hos Land & Fritid

Man får mere end bare foder til dyrene, når man handler hos Land & Fritid i Bjerringbro. Både butikschef, Uffe D. Søby samt de to andre butiksansatte er altid fuld af spas og sjov, så der er gode chancer for også at få et godt grin eller et smil på læben. Foto: Morten Pedersen
Der er både travlt men også en rigtig god stemning hos den lokale Land & Fritid, der har fået et nyt vinderhold bag disken.

Bjerringbro: Ligesom vi mennesker skal alle kæledyr samt dyr i landbruget også have noget at spise, og derfor har Bjerringbros absolut største foderforretning, Land & Fritid også åben til trods for den generelle nedlukning af samfundet.

I den store forretning, der har indkørsel fra Jørgens Alle, er der travlt, og kunderne kommer fra morgen til sen eftermiddag for at hente alt fra hunde- og kattefoder til jagtudstyr og strøelse til hestene.

I forretningen kan det mærkes, at folk i denne corona-tid gerne vil bruge deres penge, og at de gerne vil fysisk ud i butikker igen. Desuden har en del mennesker anskaffet sig et kæledyr i denne tid, og det betyder flere nye kunder hos Land & Fritid.

Annonce

Foruden de mange varer, så kan kunderne i Bjerringbro-butikken også være sikker på at få en venlig modtagelse og et par hyggelige eller sjove bemærkninger med på vejen. Humøret er højt, og der bliver smilet og grint meget i forretningen, hvor det som oftest er Uffe D. Søby, Rikke Henchel Vinther og Mai Mikkelsen, der ekspederer.

Ifølge de ansatte har butikken stået lidt stille de seneste par år, men det før den ikke mere.

Med et nyt team i butikken er der også lagt op til  forandring i form af nyt butikslayout og andre varer på hylderne. Her er det fra venstre Uffe D. Søby, Rikke Henchel Vinther og Mai Mikkelsen.  Foto: Morten Pedersen

- Det er vigtig for os, at vi har en god dialog med kunden, og så skal der altså også være noget sjov - noget power. Jeg kan godt lide at snakke med folk - og  jeg er måske lidt flabet - men den ping pong, vi har med kunderne, er vigtig, siger Uffe D. Søby og trækker lidt ned i mundbindet, der har svært ved at favne han store skæg.

Et lille smil

- Der kommer selvfølgelig også folk ind i butikken, som man ikke skal stå at lave gas med. De skal bare have deres fuglefrø, og så er de smuttet igen. Og det er fint nok. Men kan vi nu lige klemme et lille smil ud af dem, så er det perfekt. Det er bare sjovere at have kunder, der går her fra med et smil på læben, siger Uffe D. Søby.

Han har arbejdet i forretningen i 11 år, først som lagermand, men siden rykkede han ind i butikken og hjalp med ekspedering, og for nylig overtog han posten som butikschef efter en omrokering.

Mai Mikkelsen har været i butikken i otte år. Foto: Morten Pedersen

Faktisk er han ansat i en flexjob-ordning på 25 timer, for den glade mand var oprindelig skorstensfejer men måtte efter et grimt styrt fra et tag - hvor store del af kroppen tog skade - se sig om efter noget andet at lave.


Det betyder at der er nogle ting vi skal have, men ellers har vi rimelig frie tøjler, til at have de varer på hylderne som sælger i Bjerringbro-området

Uffe D. Søby


Det blev hos Land & Fritid, der blev en plads til ham, og siden har han de seneste 11 år bare suget den viden til sig, som det nu engang kræver at stå bag disken og sælge alverdens ting til hobby- og landbrugsdyr.

- Jeg kan godt lide at bruge mig selv ude på lageret - få fyldt op og derefter stå inde i butikken og være flabet over for kunderne, siger han med et stort smil.

Det er nu andet end "grovkornede" jokes, der flyver over disken, når der handles hos Land & Fritid, for alle tre ansatte trækker på masser erfaring fra deres eget liv med dyr.

- Vi har en rådgivende funktion, og vi gør en dyd ud af at finde de rigtige informationer til kunderne, og de skal helst ikke bare høre, hvad vi tror, men i stedet det der passer. Og er vi i tvivl, så må vi slå det op, siger Uffe D. Søby.

Selv bor han på en ejendom ved Kølsen, hvor der er hund og hest, mens Rikke Henchel Vinther er total hunde- og kaninnørd, og Mai Mikkelsen, der har været i butikken i otte år, har et stort kendskab til pasning og pleje af heste og hunde.

Annonce

Frie tøjler

- Vi er blevet et godt team, der supplerer hinanden rigtig godt, siger Uffe D. Søby, der har store planer for butikken.

Uffe D. Søby startede hos Land & Fritid for 11 år siden som lagermand. Han er fornylig blevet udnævnt til butikschef. Foto: Morten Pedersen

Selvom Land & Fritid er konceptstyret, er butikken også sin egen.

- Det betyder, at der er nogle ting, vi skal have, men ellers har vi rimelig frie tøjler til at have de varer på hylderne, som sælger i Bjerringbro-området, forklarer Uffe D. Søby, der lige nu har planer om at lave et nyt butikslayout.

Planen er, at jagtafdelingen skal udvides,  hvilket kommer til at koste lidt på rideafdelingen.

- Men det er også ok, for lige nu har vi for stor en rideafdeling, hvor kun halvdelen af varerne bliver solgt.  Det kommer til at genere kunderne en lille smule, for vi kommer til at rode, når vi laver om, men vi kommer også til at have en masse gode tilbud, siger Uffe D. Søby med et smil.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mette har fået "fod på livet"

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce