Annonce
Bjerringbro Avis

Forening fejrer sig selv med jazz, blues, ost og rødvin

Torsdag den 7. oktober fejrer Bjerringbro Højskoleforening sit 75 års jubilæum. Det sker ved et gratis arrangement, hvor deltagere kan nyde højskolens lærerband optræde med koncertforedraget Lady sings the blues. Pressefoto
Selvom Bjerringbro Højskoleforening har 75 år på bagen, er det stadig en forening, der har en stor medlemsskare og berettigelse i lokalsamfundet.

Bjerringbro: Den 7. oktober 1946 blev der på Afholdshotellet i Bjerringbro holdt stiftende generalforsamling for Bjerringbro Højskoleforening.
Foreningens formål var at få en højskole til byen, hvilket lykkedes 25 år senere - men trods dette fortsatte foreningen med at eksistere og kan altså nu fejre 75-års jubilæum.

- Dengang foreningen blev stiftet, var der nok ikke mange, der var i tvivl om, hvad en højskoleforening egentlig var for noget. Men når det nu er 74 og trekvart år siden, at højskoleforeningen blev stiftet, og at det næste år er 50 år siden, at Nørgaards Højskole blev åbnet, så er det ikke spor mærkeligt, at man ikke længere som udenforstående kan se forskellen på højskolen og højskoleforeningen samt foreningens formål, fortæller formand Henrik Callesen.

Han har været formand siden 2016, hvor han afløste Else Krarup Pedersen.

Annonce

Foreningens hovedaktivitet i dag er højskoleaftener.

- Den vej igennem bringer vi en masse lokale folk ind på Nørgaards Højskole. Forleden holdt vi  et arrangement med Özlem Cekic, hvor der var både højskoleforenings-medlemmer samt  kursister og elever tilstede i multisalen. Ved den lejlighed sagde forstander Karen Friis også, at hun sætter stor pris på højskoleforeningen, fordi den sikrer, at højskolen ikke lukker sig inde i sin egen lille boble, fortæller Henrik Callesen.

Formand for Bjerringbro Højskoleforening, Henrik Callesen fortæller denne aften lidt om foreningens historie. Foto: Christine Krüger Hansen

Netop dette illustrerer fint, ifølge Henrik Callesen, at det ikke kun er bestyrelsen i højskoleforeningen, der synes, at foreningen stadig giver mening.

Lady sings the blues

Og så skal det da også nævnes, at foreningen har et langsomt stigende medlemstal, der i dag tæller 433 medlemmer fra 311 husstande.

- Der er en jævn udskiftning, for nogle har været medlemmer i mange år, og så holder det helt naturligt op, men heldigvis kommer der nye til, siger Henrik Callesen, der ikke har ikke noget ønske om at have 1000 medlemmer.

- Der skal bare være nok til, at vi kan holde vores aktivitetsniveau, som ligger på 10 højskoleaftener hen over året, siger han.

Der er en jævn udskiftning, for nogen har været medlemmer i mange år, og så holder det op helt naturligt, men heldigvis kommer der nye til

Henrik Callesen, formand for Bjerringbro Højskoleforening

Jubilæet fejres på dagen, torsdag den 7. oktober, med en særlig aften, hvor der inviteres på bobler og tale ved formanden, hvorefter der er koncertforedrag om Billie Holiday og Nina Simone ved tre af skolens lærere. Undre forestillingen kan deltagerne fornøje sig med ost og rødvin.

- Eftersom det er en markering af vores jubilæum, er arrangementet gratis, men der er tilmelding senest den 1. oktober samt begrænsede pladser, fortæller Henrik Callesen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce