Annonce
Bjerringbro Avis

Forventninger til økologi-kunder slog fejl: Gartneri er gået konkurs

Caleb Falk driver sammen med sin bror David Falk Gartneriet Østerkrog i Hjorthede. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Brødrene David og Caleb Falk har i næsten 21 år drevet gartneri i Hjorthede.

Hjorthede: Gartneriet Østerkrog i Hjorthede, som brødrene David og Caleb Falk har drevet de seneste knap 21 år, er gået konkurs.

I følge Caleb Falk skyldes konkursen især, at gartneriets forventninger til salg af økologiske broccoli og blomkål i 2020 slog fejl.

- De seneste to-tre år har vi haft for få økologiske varer. Derfor plantede vi en del ekstra i 2020, i håb om at efterspørgslen fortsat ville stige. Men det skete ikke, og de ekstra varer blev ikke solgt, blandt andet fordi detailhandlen ikke aftog så meget, som vi havde forventet, men vi solgte trods alt lige så meget i 2020 som året før, fortæller han.

Brødrene Falk driver omkring 1000 hektar jord. Halvdelen er med korn, og på resten dyrkes blomkål, porrer, forårsløg og broccoli og om sommeren lidt ærter. 60 procent af produktionen er økologisk. Det meste af jorden er lejet.

Annonce

Frosne porrer

Gartneriet i Hjorthede har omkring 30 ansatte. Enkelte er sendt hjem på grund af konkursen, og de øvrige medarbejdere hjælper færdig med blandt andet at vaske porrer, som normalt tages op efterhånden, som de sendes ud til butikkerne.

Men det er dog lidt anderledes i denne vinter. For foruden de økonomiske problemer skal gartnerbrødrene også tage sig i agt for vejret, og de seneste ugers hårde frost har ikke gjort livet nemmere for frilandsgartnere.

- Vi har stadig en del porrer, som sidder i jorden. Det er flere år siden, at vi har haft så hård en vinter. Vi er da bekymrede for kvaliteten, og vi kan ikke vide, hvordan porrerne ser ud, når vi endelige får taget dem op fra jorden. Måske er de så grimme, at de ikke kan sælges, siger Caleb Falk.

Han ønsker ikke at fortælle, hvor stor en gæld, der er i konkursboet, og det er ikke lykkedes folkebladet at få en kommentar fra advokat Birgitte Jørgensen fra Dahl Advokatpartnerselskab i Viborg, som er kurator i boet.

Annonce

Samvittighed

- Man tænker ikke kun på de økonomiske problemer. Det værste ved det hele er, at man skal fortælle det til sine medarbejdere, naboerne og alle dem, som man skylder penge. Det piner min samvittighed, men sådan er spillets regler. Vi håber da, at vi kan starte igen, men lige nu er det hele meget usikkert siger Caleb Falk.


Man tænker ikke kun på de økonomiske problemer. Det værste ved det hele er, at man skal fortælle det til sine medarbejdere, naboerne og alle dem, som man skylder penge. Det piner min samvittighed, men sådan er spillets regler.

Caleb Falk, medejer af Gartneriet Østerkrog.


Gartneriet Østerkrog i Hjorthede har mange østeuropæere blandt sine medarbejdere. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce