Annonce
Bjerringbro Avis

Foyer i Gudenåhuset bygges om i sommerferien

Allerede i november præsenterede bychef Lars Christiansen samt Viborg Bibliotekerne planerne for en ombygning af foyeren i Gudenåhuset i Bjerringbro. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Finansiering af ny foyer i Gudenåhuset på 2,4 millioner godkendt uden bemærkninger.

Bjerringbro: Bjerringbro får snart et kulturtorv - i form af en ny foyer i Gudenåhuset.

Planen er, at arbejdet med den nye foyer finder sted i sommerferien, så byggeriet forstyrrer brugerne mindst mulig.

Det fortæller administrationsleder hos Viborg Bibliotekerne, Finn Christiansen, der glæder sig til at byggeriet går i gang.

- Lige nu arbejder et arkitektfirma på at finpudse projektet, og efterfølgende sendes det i udbud, siger han.

Onsdag sagde økonomi- og erhvervsudvalget ja til at frigive midler, så arbejdet med ombygningen fuldt finansieres.

Projektet, der er en del af helhedsplanen for byfornyelse i Bjerringbro, kommer til at koste 2,4 millioner kroner, og de 2,1 million kroner kommer fra en konto, der oprindeligt skulle bruges til en kulturpark, ved navn Ord & Vand, der, inden helhedsplanen så dagens lys, var planlagt til at skulle anlægges rundt om Gudenåhuset.


Lige nu arbejder et arkitektfirma på at finpudse projektet, og efterfølgende sendes det i udbud

Finn Christiansen, administrationsleder hos Viborg Bibliotekerne


Byrådet sagde allerede ja i oktober 2019 til til at medfinansiere projektet med 500.000 kroner, mens resten af pengene kommer fra  Foreningen Bjerringbro Elværk, der havde givet 1,5 millioner kroner til det ikke-realiserede projekt ”kulturparken”.

Større indgang

Der er siden givet mundtligt tilsagn om, at foreningens tilskud kan overgå til foyer projektet, og man har i øvrigt forhøjet tilskuddet med 200.000 til i alt 1,7 millioner kroner.

Efter fondsmomsen er betalt, mangler der stadig 200.000, men disse finansieres af Lokale- og Anlægsfonden.

Ombygningen af foyeren vil gøre foyeren til et bedre opholds- og aktivitetsrum og forbedre overgangen til Niels Due Jensens Plads.

Selve glasfacaden ændres ikke, men brugere af huset kan eksempelvis glæde sig til, at indgangen bliver større.

Dengang projektet først blev offentliggjort, sagde bibliotekar Dagny Vistisen.

- Rotunden har alle dage været for lille - den virker nærmest som en prop, men fremadrettet bliver der et større indgangsparti med mulighed for, at man kan åbne op og lade aktiviteterne brede sig ud foran og hen mod Niels Due Jensens Plads.

Tanken er, at rummet skal være et mødested - et område man kan opholde sig i, og i den forbindelse skal den store stentrappe omdannes til en trætrappe med siddemuligheder lidt ligesom trappen i Viborgs rådhus.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce