Annonce
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Karoline Lynggaard har været direktør hos Base Business Bjerringbro i godt syv år. Foto: Hanne Bliksted
Kontorfællesskabet Base Business Bjerringbro fejrer 25 ås jubilæum.

Bjerringbro: Da det daværende uddannelsescenter KnowHowZ for 15 år siden i forbindelse med ny struktur på uddannelsesområdet fik en del ledige lokaler, så det umiddelbart sort ud. Men med tiden har centret på Baldersvej, som i januar 2020 skiftede navn til Base Business Bjerringbro, udviklet sig til et erhvervscenter.

Her har både små og lidt større virksomheder til huse, og det lokale erhvervsliv har et samlingssted med møde- og undervisningsfaciliteter. I øjeblikket har omkring 25 virksomheder adresse på centret, som fredag 24. september fejrer sit 25 års jubilæum. Direktør Karoline Lynggaard glæder sig over virksomhedernes mangfoldighed, lige fra kunstnerværksted til forsikring, terapi, it og konsulentvirksomheder.

Bag Base Business Bjerringbro står et aktieselskab, hvor Grundfos og Viborg Kommune ejer størstedelen af aktierne. Desuden er godt 30 lokale virksomheder også aktionærer. Huset har dermed en god bred lokal opbakning.

Annonce

Farvel til uddannelse

Uddannelse var i mange år hovedfokus på centret. Derfor var det også en "mavepuster", da Mercantec for halvandet år siden flyttede en del af sine aktiviteter til Viborg.

- Heldigvis bakkede aktionærerne herunder Viborg Kommune godt op, og Grundfos lejede nogle af lokalerne, så pumpekoncernen nu har flere projektgrupper i huset. Det opfatter jeg som et kvalitetsstempel af centret, fortæller Karoline Lynggaard.

I sommer flyttede Mercantec sine sidste aktiviteter fra erhvervscentret, og jubilæumsønsket fra Karoline Lynggaard er, at de erhvervslokaler - i alt cirka 1500 kvadratmeter, som nu står tomme, bliver lejet ud snarest.

- Det er perfekte lokaler til en eller flere mindre produktionsvirksomheder. Lokalerne har trykluft, udsugning og andre tekniske installationer. Normalt har produktionsvirksomheder ikke fokus på at bo i erhvervsparker, men erfaringen er, at mange bliver overraskede over, hvor meget et hus som vores kan, lyder det fra direktøren.

Hun kom til centret for godt syv et halvt år siden og afløste Lisbeth Jakobsen, som var med fra starten.

Annonce

Parkering ved døren

Erhvervscentret er på omkring 5.000 kvadratmeter, og omkring 130 mennesker har deres daglige gang i huset. Foruden Karoline Lynggaard er der ansat en pedel.

- Med sin virksomhed her i huset er man så at sige sin egen chef samtidig med, at man også kan føle sig som en del af en stor virksomhed, og man bestemmer selv, hvornår man lukker døren. Der er en god stemning i huset, siger hun.

Med sin virksomhed her i huset er man så at sige sin egen chef samtidig med, at man også kan føle sig som en del af en stor virksomhed, og man bestemmer selv, hvornår man lukker døren. Der er en god stemning i huset.

Karoline Lynggaard, direktør for Base Business Bjerringbro.

- Min erfaring er, at de enkelte firmaer er gode til at hjælpe hinanden, og vi holder også sociale arrangementer, hvor folk kan mødes på kryds og tværs. Lejerne i erhvervscentret behøver ikke bekymre sig om rengøring hverken ude eller inde, der er både mødelokaler og kantine, parkering lige uden for døren, og ikke mindst så bliver ens virksomhed meget mere synlig, slutter Karoline Lynggaard.

Jubilæet markeres med en stor netværksdag med flere foredrag. Sustainability director fra Holmris Steffen Max Høgh, som netop har udgivet bogen "Bæredygtig Business", fortæller om  bæredygtighed. Ejer af en af husets virksomheder BrorsonConsult, Anne Brorson fortæller om det at starte i det små og med tiden vokse sig større, hun har nu seks medarbejdere i sit firma. Iværksætter og direktør Morten Resen - blandt andet kendt fra tv-programmet Go'Morgen Danmark holder foredraget "Fra Go'Morgen til Golittle" om iværksætteri og bæredygtighed.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce