Annonce
Bjerringbro Avis

Fredslyset kommer ikke til Bjerringbro

Fredslys-stenen med den lille grotte er netop kommet tilbage til Niels Due Jensens Plads. Fredslys-koordinator Birthe Brogaard ærgrer sig over, at Sct. Georgs Gildet må aflyse årets Fredslys-arrangement. Foto: Hanne Bliksted
Årets talere Minna Due Jensen og Ken Nørgaard Pedersen udsætter deres taler til 2021
Annonce

Bjerringbro: Fredslyset forbindes med starten på årets julehygge, og siden 1998 har Sct. Georgs Gildet i Bjerringbro hvert år i slutningen af november taget imod Fredslyset og markeret det med fakkeltog gennem byen.

Sådan bliver det dog ikke i år, idet Sct. Georgs Gilderne i Danmark på grund af corona-situationen allerede nu har aflyst arrangementerne over det ganske land. Det ærgrer fredslys-koordinator fra Sct. Georgs Gildet i Bjerringbro Birthe Brogaard.

- Vi var faktisk færdige med forberedelserne til arrangementet onsdag 25. november. Det er et stort arbejde, så vi er da ærgerlige over aflysningen. Men det vil jo også være rigtig trist, hvis nogen blev smittet med corona, siger hun.

Annonce

Afstand

Normalt plejer der i forbindelse med Fredslys-arrangementet at være et fakkeltog gennem byen, hvor de 100 fakler bæres af børn og voksne, og Søndermarkens Blæseorkester fra Randers spiller julemusik.

- I planlægningen havde vi taget højde for, at deltagerne skulle holde afstand, og musikerne fra Blæseorkestret Søndermarken var også indstillet på at holde afstand. Så vi tænkte, at det godt kunne lade sig gøre, men det kunne det altså ikke, siger Birthe Brogaard.


I planlægningen havde vi taget højde for, at deltagerne skulle holde afstand, og musikerne fra Blæseorkestret Søndermarken var også indstillet på at holde afstand. Så vi tænkte, at det godt kunne lade sig gøre, men det kunne det altså ikke.

Birthe Brogaard, Fredslyskoordinator


Fredslyset brænder i Fødselsgrotten i Betlehem og kom første gang til Bjerringbro i 1998, og de første år blev det modtaget forskellige steder i byen. De seneste mange år har arrangementet med taler og musik foregået i Byhaven. I 2019 var arrangementet dog flyttet til Torvet, da Byhaven var under ombygning.

Annonce

Stenen er tilbage

I år skulle arrangementet så være på Niels Due Jensens Plads, hvor Sct. Georgs Gildets egen Fredslys-sten med en lille grotte netop er stillet op efter ombygning af pladsen.  Grotten er lavet af den lokale stenhugger Jørgen Glud og blev stillet op i 2004.

Temaet for dette års Fredslys-arrangement var 'Fred overvinder grænser'. På programmet var to talere, først Minna Due Jensen som skulle modtage lyset og tale over emnet fredsspejder, da hun er tidligere spejderleder.  Bagefter skulle sognepræst Ken Nørgaard Pedersen fra Hjermind tale.

- Vi har allerede aftalt med de to talere, at deres taler blot er udsat til 2021, hvor de gerne medvirker. Det samme gælder Blæseorkestret Søndermarken fra Randers, som også gerne deltager i 2021, siger Birthe Brogaard.

Fredslys-arrangementet plejer at slutte med en børnegudstjeneste i Bjerringbro Kirke. Det er endnu uvist om den gennemføres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce