Annonce
Bjerringbro Avis

Frivillige Familievenner mangler frivillige

Efterlyser folk, der vil hjælpe familier, der er i en sårbar situation.
Annonce

Favrskov: Det har vist sig at være yderst vanskeligt at rekruttere frivillig til Frivillige Familievenner (FFV) i Favrskov kommunekreds, et initiativ der kører under Røde Kors.

Frivillig Familievenner er en aktivitet, hvor frivillige fra Røde Kors støtter familier, som lige nu står i en sårbar situation. Støtten gives i form af hjælp til selvhjælp, da det er med til at skabe handlekraft og trivsel i familien.

En Frivillig Familieven mødes som udgangspunkt med familien cirka hver 14. dag i to timer, over et tidsrum på minimum ét år, og det foregår ofte i familiens eget hjem.

De frivillige kommer på kurser inden de matches med en familie. På kurset får de frivillige blandt andet viden om, hvordan de kan støtte forældrene i at skabe et positivt lærings– og udviklingsmiljø. Og de får en indføring i Røde Kors Psykosociale tilgang, som har fokus på at skabe ro, tryghed, handlekraft, fællesskab og håb, hos hvert enkelt familiemedlem og i familien som helhed.

Røde kors aktiviteter er båret af frivillighed, det er den medmenneskelige tilgang som vægtes.

I Røde Kors Favrskov kommunekreds er man så heldig at have Caja Juhl som aktivitetsleder for Frivillig familievenner. Det er Caja Juhl, som er med til at implementere aktiviteten både for frivillige og for familier som ønsker at deltage.

Hun har en sygeplejefaglig baggrund, som hun til tider kan sætte i spil, hvilket man hos Røde Kors ser vi som en stor fordel, da hun om nogen ved, hvad det vil sige at give og modtage hjælp og støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce