Annonce
Bjerringbro Avis

Gør en forskel hjemmefra

I Nepal ødelægger klimaforandringerne de traditionelle rismarker. I landsbyen Parsatal har indbyggerne fået hjælp til at lave de tidligere rismarker om til en fiskesø. Hvert år sætter Folkekirkens Nødhjælp 5.000 småfisk ud i den kunstige sø. Foto: Jakob Dall
Vær med, når en digital udgave af Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 14. marts 2021.

- Lige nu står problemerne i kø for verdens fattigste. Klimaforandringernes konsekvenser er en realitet, samtidig har corona-pandemien været med til at forværre problemer, der eksisterer i forvejen. Sult, ulighed og konflikter. Vi må som næstekærlige mennesker ikke vende det blinde øje til. Verdens fattigste har mere end nogensinde brug for en håndsrækning. Vi må i stedet bevare håbet og troen på, at vi kan gøre en forskel.

Sådan står der i en pressemeddelelse fra  Folkekirkens nødhjælp, der den 14 .marts sætter alle digitale sejl til og samler ind til verdens fattigste.

I Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi regnen udebliver, og høsten slår fejl år efter år. I Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk.


Lige nu kan vi påtage os opgaven at hjælpe mennesker i yderste nød, fordi både klimaforandringer og corona gør uligheden i verden større. Når vi hver især gør en lille del – kan vi tilsammen gøre en kæmpe forskel

Marianne Degn Grann, indsamlingsleder


- Klimaforandringerne er her – konsekvenserne er bare ikke ligeligt fordelt på verdensplan. Det er verdens fattigste, der rammes hårdest. Mennesker, der i forvejen ingenting har, siger folkekirkens Nødhjælp, der i Bjerringbro er repræsenteret ved Marianne Degn Grann, der er den lokale indsamlingsleder.

Annonce

Bliv indsamler eller send penge

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Og i den periode har der altid været naturkatastrofer – men aldrig i det omfang, der opleves nu.

- Lige nu kan vi påtage os opgaven at hjælpe mennesker i yderste nød, fordi både klimaforandringer og corona gør uligheden i verden større. Når vi hver især gør en lille del – kan vi tilsammen gøre en kæmpe forskel, siger Marianne Degn Grann.

Når der samles ind den 14. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser, vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand og køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr.

Det er andet år i træk at corona-pandemien sætter en stopper for den traditionelle dør-til-dør indsamling.

Der er dog stadig forskellige  muligheder for at give et bidrag:

- Man kan gå ind på blivindsamler.dk, hvor man kan finde Bjerringbro Kirkes digitale indsamlingssted og oprette en personlig indsamlingsside eller også kan man sende et beløb via mobilepay, sms eller ved en bankoverførelse, fortæller Marianne Degn Grann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce