Annonce
Bjerringbro Avis

Gadekærsprojekt i Aidt er nu færdigt

Gadekæret i Aidt er blevet flot, og grill og bænkesæt er til fri afbenyttelse. Privatoto
Først til foråret kan de mange frivilliges indsats fejres med en indvielse

Aidt: Borgerne i Aidt kan nu endelig glæde sig over, at renoveringen af byens gadekær er  færdigt.  Hele 13 måneder har arbejdet varet.

- Der er blevet lagt mange frivillige timer i forskønnelse af gadekæret. Ja det er helt sikkert tættere på 1000 timer end på 500, og der har været mere end 30 frivillige i gang undervejs. Det er mere end 10 procent af byens indbyggere, det er flot, siger Henrik Støvring, som har været leder af projektet.

Kronen på værket var opstilling af nye bord-bænkesæt og en svinggrill. Det blev stort set betalt med en donation fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond, der har givet 4.000 kroner.

Projektet blev sat i gang med en bevilling fra Favrskov Kommunes Landsbyråd på 75.000 kroner, og efterfølgende har projektet nydt godt af gode rabatter fra XL Byg i Thorsø og et godt samarbejde med den lokale anlægsgartner Jens Dyhr

- En stor besparelse i projektet blev høstet, da det viste sig, at vi fik lov til at få otte lamper, der for mange år siden blev købt til belysning rundt om Søndersø i Viborg. De var i reserve og blev nu endelig taget i brug, siger Henrik Støvring.

- Det er især de mange frivillige, som har gjort det muligt at gennemføre projektet. Den ene kan noget, og den anden noget andet, og så ender det med, at vi sammen får noget godt fra hånden. Det viste sig også hurtigt, at der findes forskellige maskiner i lokalområdet, der - vupti - bliver sat i sving i fællesskabets interesse, tilføjer han.


Det er især de mange frivillige, som har gjort det muligt at gennemføre projektet. Den ene kan noget, og den anden noget andet, og så ender det med, at vi sammen får noget godt fra hånden.

Henrik Støvring, projektleder


Planen var, at gadekæret skulle indvies sammen med en fest i forbindelse med 100 året for genforeningen med Sønderjylland, da der er en flot mindesten i byen. Covid-19 satte dog en brat stopper for større festligheder, så nu er planen, at festen holdes til foråret, når der igen bliver sol og varme. Så skal der grilles og hygges i de nye dejlige omgivelser ved gadekæret i Aidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce