Annonce
Bjerringbro Avis

Genbrug på halv tid og med afstand

Else Sørensen har sammen med sin mand og butikkens leder brugt nogle dage på at gøre klar til genåbing. Foto: Morten Pedersen
Danmissions genbrugsbutik har svært ved at bemande vagtlisten og er derfor kun åben om eftermiddagen.
Annonce

Bjerringbro: At de lokale genbrugsbutikker har været savnet under corona-nedlukningen var tydeligt at se, da Danmission Genbrug i Bjerringbro efter halvanden måneds lukning genåbnede forleden.

Det blev en meget travl eftermiddag for personalet. Ikke kun var der mange mennesker i butikken, der blev også solgt glas, tøj og andre gode genbrugssager for et pænt beløb.

Genåbningen har krævet en del forberedelse. For at skærme personalet er der opsat plexiglasplader ved kassen, på gulvet er der 'hold venligst afstand' mærker, der er håndsprit til kunderne, og så er der indført Mobilepay.

Formanden for genbrugsbutikkens bestyrelse Else Sørensen har sammen med sin mand og butikkens leder Birgit Iversen brugt nogle dage på at gøre klar til genåbningen.

- Vi har nøje fulgt de anvisninger, som Danmissions hovedkontor har sendt ud til alle genbrugsbutikker i forbindelse med genåbning. Den største frygt er, at vi kommer til at sløse lidt med sikkerheden, fordi vi ikke umiddelbart kender nogen, som er syge, siger Else Sørensen.

- Vi har nøje fulgt de anvisninger, som Danmissions hovedkontor har sendt ud til alle genbrugsbutikker i forbindelse med genåbning. Den største frygt er, at vi kommer til at sløse lidt med sikkerheden, fordi vi ikke umiddelbart kender nogen, som er syge.

Else Sørensen, bestyrelsesformand.

Annonce

Halvdags-såbent

Den største opgave har dog været at finde folk til at passe butikken. Normalt har Danmission Genbrugs i Bjerringbro en gruppe på omkring 40 frivillige. Langt de fleste er pensionister, og kun cirka halvdelen har sagt ja til at passe butikken, derfor er der i første omgang kun åbent om eftermiddagen og lørdag formiddag.

- Jeg har ringet rundt til alle de frivillige for at høre, om de ville komme nu eller måske vente lidt. Det er meget vigtigt, at de ikke føler sig presset til at komme, og nogle kan jo have ægtefæller som er i risikogruppen, og så skal de ikke komme, siger Else Sørensen.

Aase Iversen og Pam Krüger var de første frivillige til at give en hånd med i butikken, de er ikke bange for at møde op i disse corona-tider.

- Jeg har savnet butikken og kunderne. Man kan ikke gå rundt og være bange hele tiden, for så får man ikke noget ud af livet. De fleste vil gerne have en normal hverdag tilbage, og det er fint at komme langsomt i gang med kun at holde butikken åbent om eftermiddagen, siger Pam Krüger.

- Jeg har glædet mig til at komme tilbage. Vi er ikke bange for at sige til kunderne, at de skal holde afstand og overholde de øvrige regler, siger Aase Iversen, som denne mandag passer butikken med møbler og bøger.

Annonce

Varer i fri luft

Når det gælder indlevering af varer til butikken, så er der også nye regler. For at undgå smitte skal de indleverede varer står ude i 72 timer, og lageret bag butikkerne på Storegade er blevet sorteringscentral, og butikken bruger så fjernlageret på Nørregade. Selv om butikken har været lukket i halvanden måned, så er der indleveret ganske få varer i forhold til, hvad butikken plejer at modtage.

Butikken har eksisteret i 15 år og har forlængst indført Dankort som betalingsmiddel. Men Mobilepay er nyt, og det kræver lige en instruks fra Else Sørensen til butikkens frivillige, at kunderne nu bare kan betale med telefonen.

Aase Iversen har glædet sig til at komme tilbage til genbrugsbutikken. Foto: Morten Pedersen
Ved kassen i genbrugsbutikken er der opsat glasplade og instruks om brug af mobilepay. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce