Annonce
Bjerringbro Avis

Genbrugskoncept udvides til alle fire genbrugspladser

Gi og Ta' containerne på genbrugspladsen i Hadsten er en stor succes. Foto: Favrskov Kommune
Favrskov Kommune har succes med Gi' og Ta' containere.
Annonce

Favrskov: Der er udsigt til endnu mere genbrug, når Favrskov Forsyning udvider sin Gi’ og Ta’-ordning til alle kommunens genbrugspladser. Siden juni 2019 har brugerne på Hadsten Genbrugsplads kunnet aflevere ting, som andre kunne få gavn af, og også selv tage brugbare ting med hjem. Gi’ og Ta’ har kørt som et forsøg for at fremme mere direkte genbrug på genbrugspladserne. Og det har været en stor succes. - Brugerne har brugt Gi’ og Ta'-området flittigt. Vores evaluering viser, at hver besøgende på pladsen i gennemsnit afleverer 1,02 kg og afhenter 0,80 kg. Det er en meget høj andel, der afhentes, og det er til gavn for både miljøet og økonomi, siger bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning Søren Frandsen (SF) i en pressemeddelelse. Mange borgere har efterspurgt Gi’ og Ta’-ordninger på de andre pladser i kommunen, og derfor indføres ordningen på de øvrige genbrugspladser. Det sker i takt med, at genbrugspladserne skal renoveres.

Annonce

Hygge på pladsen

Cykler, bøger, nipsting, kopper og tallerkener er blandt de ting, som borgerne giver og tager på Hadsten Genbrugsplads. Det understøtter målsætningerne i Favrskov Kommunes nye affaldsplan om at finde gode løsninger til at øge genbruget. En undesøgelse viser, at 26 pct. af pladsens brugere besøger Gi’ og Ta’-området. Og i gennemsnit giver brugerne 9,1 i karakter på en skala fra 1–10. Flere brugere mener, at området gør genbrugspladsen mere hyggelig.

- Der er endda flere børn, der også kommer med forældre og bedsteforældre på genbrugspladsen, fordi det er sjovt at kigge efter brugt legetøj, fortæller projektleder ved Favrskov Forsyning Mette Raaschou, som har evalueret projektet.

Annonce

Velgørenhed

På genbrugspladserne i Hammel og Hinnerup henter frivillige organisationer brugbare ting fra udvalgte containere. De sælger tingene videre i deres genbrugsbutikker eller på loppemarkeder og giver overskuddet til velgørende formål. Planen er, at dette samarbejde skal fortsætte.

- Vi har en klar målsætning om at samarbejde med frivillige organisationer og foreninger omkring direkte genbrug. Derfor inviteres foreningerne til et dialogmøde, hvor vi skal drøfte, hvordan vi kan samarbejde om mere direkte genbrug, siger Søren Frandsen. På grund af covid-19 er 'Gi’ og Ta' containerne i øjeblikket lukket. De åbnes igen for direkte genbrug, når det vurderes sikkert og uden smittefare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce