Annonce
Bjerringbro Avis

Grøndansk kunstner holder corona-udsalg af sine malerier

Andrei Fencker er multikunstner og inviterer indenfor i sit galleri til lørdage i maj. Tilsendt foto
Andrei Fencker fra Langå tager konsekvensen af corona-lukkede udstillinger og fremviser sin kunst hjemme på Parkstien
Annonce

LANGÅ: To lørdage - 23. og 30. maj - inviterer multikunstner Andrei Fencker til et kig på sine malerier. Udstillingen bliver opstillet i hjemmegalleriet på Parkstien – med ”så mange malerier, som der er plads til.”

Han beskriver selv sine malerier som ekspressionistiske – og ud over at male arbejder han også med keramik, skriver bøger og tager naturfotos.

Inden Andrei Fencker sprang ud som kunstner i 2006, nåede han meget vidt omkring: Han var i en periode julemanden, der besvarede breve fra hele verden, han var direktør i fiskeindustrien og i offentlige og private virksomheder og for en fond. Han beskæftigede sig også med helikoptertjenesten, som leder af flere heliporte, leder af et postkontor, havnemyndighed, drift af en søgående rejetravler, og som direktør i Grønlands hjemmestyre i Nuuk for Direktoratet for Handel og Industri. Blandt andet.

Annonce

Multietnisk multikunstner

Ud over at være multikunstner er Andrei Fencker også multietnisk. Han er, som han selv siger, halvt russer, halvt dansker og halvt grønlænder, fordi han er født og opvokset på Grønland, og samlet har været der i over 40 år. Så det har været lidt svært for Andrei at finde en passende betegnelse, men da det danske og det grønlandske fylder mest, med et underliggende strejf af russer, har han valgt at kalde sig for grøndansk kunstner.

Andrei er født i Aasiaat i 1953 og opvokset i Ilulissat på den Grønlandske vestkyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce