Annonce
Bjerringbro Avis

Grundfos med i partnerskab om 5G-netværk

Aftalen betyder, at Grundfos pumper på sigt forbindes via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier. Pressefoto
Annonce

Bjerringbro: TDC NET og Ericsson leverer det første industrielle 5G-netværk i Danmark til Grundfos. De tre virksomheder vil med et nyt partnerskab udforske fordelene ved at bruge nye 5G-drevne tjenester. Målet er at bane vejen for en ny æra af trådløse forbindelser til dansk industri i samarbejde med teleselskaberne.

Brugen af 5G vil give ekstra fleksibilitet, skabe øget effektivitet og højne automatisering i Grundfos’ produktion. 5G vil også gøre det muligt at teste produktionsscenarier, der ikke er mulige med de kabelforbindelser, der bruges i dag.Executive Vice President og Head of Network hos TDC NET Michael Fränkle glæder sig over  aftalen.

- TDC NET er glad for at have indgået dette partnerskab, hvor vi sammen med Ericsson leverer et industrielt 5G-netværk til Grundfos - det er første gang det sker i dansk industri. 5G er vigtigt for industriens fremtid, også kendt som Industry 4.0, hvor digitale og smarte teknologier i øget grad erstatter gamle produktionsmetoder. Vi ser frem til at levere fremtidens infrastruktur, samt drive digitaliseringen af det danske samfund, understøttet af vores landsdækkende udrulning af 5G, siger han i en pressemeddelelse.

Et eksempel på det, der skal udvikles, er betjening af en AGV (automatic guided vehicle) hvor 5G-netværkets ultrahurtige svartid på signalet samt stabiliteten testes.

Udsigten til at udforske mulighederne forbundet med 5G i en industriel sammenhæng er noget, der begejstrer Group Vice President og Head of FutureLab hos Grundfos, Fredrik Östbye.

- Innovation er en integreret del af Grundfos. Vi stopper aldrig med at udfordre os selv. Dette gælder både for udvikling og raffinering af vores pumper og løsninger, samt vores tjenester. Det gælder også  måderne vi arbejder på. Vi er altid klar til at finde måder, hvorpå vi kan forbedre det, vi gør. Ved at introducere et 5G-netværk i en af vores fabrikker, vil vi undersøge nye muligheder inden for industriel produktion, siger Fredrik Östbye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stationsforening mister formand

Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Annonce