Annonce
Bjerringbro Avis

Grundfos sender svage ansatte hjem

Hos Grundfos har man valgt at sende de helbredsmæssige svageste hjem. Arkivfoto
Store firmaer som Lego, Dupont og Grundfos sender medarbejdere med svagt helbred eller kronisk syge i familien hjem.
Annonce

Bjerringbro: En række industrigiganter herhjemme går nu ekstra langt for at beskytte sine ansatte med svagt helbred mod corona-virus. Det skriver Fagbladet 3F.

Både på LEGO, Grundfos og Dupont er ansatte blevet sendt hjem med løn, fordi de kunne være i risiko for at udvikle svær sygdom, hvis de bliver smittede.

- For os startede det allerede i torsdags ( 12.marts, red.), hvor vi sendte de første syge hjem, fortæller Bent B. Christensen, tillidsmand på Grundfos.

- Det var dem med hjerte eller lungeproblemer, eller som måske har et svagt immunforsvar fordi de bekæmper kræft eller på anden måde er udsatte. De er alle sendt hjem med fuld løn, siger han.

Hos LEGO er man gået skridtet videre end blot at sende de mest udsatte i afdelingerne hjem.

- Vi har også ansatte, der har kronisk syge børn, som kan være i risikozonen, hvis de får corona-virus. De har også fået lov at blive hjemme for børnenes skyld, fortæller Berit Flindt Pedersen, fællestillidsrepræsentant på LEGO i Billund.

Både LEGO, Grundfos og Dupont bekræfter over for Fagbladet 3F, at de har sendt ansatte hjem for at beskytte dem mod coronavirus.

Flere steder er fabrikkerne blevet indrettet helt anderledes for at sikre, at så få som muligt er samlet.

På Grundfos var samtlige fabrikker verden rundt lukket ned fredag og mandag for at ombygge produktionshallerne til at håndtere coronavirus.

- Vi har lavet afskærmninger i fabrikken og laver mindre hold, hvor hvert hold har sin egen kantine og toiletter. Samtidig får hvert hold sin egen ud- og indgang til fabrikken, så ingen møder hinanden i større grupper, fortæller Peter Trillingsgaard, der er group vicepresident i Grundfos.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce