Annonce
Bjerringbro Avis

Grundsalget i Bjerringbro går pludselig hurtigt

På Hindbærkrattet i Bjerringbro er der kun ni grunde, der endnu ikke er blevet solgt. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Viborg Kommune gør klar til at byggemodne endnu en udstykning med 26 nye grunde

Bjerringbro: Det går generelt rigtig godt med kommunal grundsalg i Viborg Kommune - også i Bjerringbro, der er den oplandsby i kommunen, hvor der sælges flest grunde.

Det fortæller Helle Blichfeldt, der står for grundsalget i Viborg kommune.

Efter at det stod temmelig stille i Bjerringbro i nogle år, kom salget i gang igen i 2019 og 20, men i 2021 ser det ud til at slå alle rekorder.

Annonce

- I de seneste seks måneder har jeg solgt 10 grunde på Hindbærkrattet og en grund på Muldvarpekrogen, siger Helle Blichfeldt.

Alt efter hvor man bor i landet ,kan tallet 10 synes af lidt eller meget, men for at give en bedre fornemmelse for interessen, så oplyser Helle Blichfeldt, at hun i hele 2020 blot solgte fem grunde på Hindbærkrattet.

I april 2019, da dette foto blev taget, var der stadig god plads og mange grunde til salg på Hindbærkrattet. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Jeg kan faktisk ikke huske, at jeg før har solgt så mange grunde i Bjerringbro på så kort tid siger hun, der også glæder sig over, at der endelig er kommet gang i salget af grunde på Muldvarpekrogen.

Denne udstykning ligger i den sydlige del af Bjerringbro, på det der kaldes Brokbakken, og det har taget mange år, før det første hus blev bygget der.

Ny udstykning på vej

Nu er nummer to hus på vej, ligesom der på Hindbærkrattet i den nordlige del af byen er stor byggeaktivitet.

Hindbærkrattet lå også i mange år brak, men for et par år siden gik der endelig for alvor hul på bylden, og i dag er der kun ni grunde, der ikke er solgt.

- Vi har også lagt en handlingsplan for byggemodning af endnu et område, der ligger i forlængelse af Hindbærkrattet - enten på den ene eller den anden side af vejen, siger Helle Blichfeldt.

Viborg Kommune ejer et større stykke, der løber fra skoven i syd og op til Hedemølle Industrivej i nord, og der foreligger allerede en lokalplan for området, hvor der må bygges tæt lave bebyggelse og parcelhuse med maksimalt to etager.


I de sidste seks måneder har jeg solgt 10 grunde på Hindbærkrattet og en grund på Muldvarpekrigen

Helle Blichfeldt, kommunal grundsælger


- Der er planlagt 26 grunde, og vi arbejder på at det skal byggemodnes næste år, siger Helle Blichfeldt.

Det er ikke kun i Bjerringbro, at man kan købe sig en kommunal grund. Også i nogle af de mindre byer omkring Bjerringbro er der en række grunde til salg, men disse er ikke helt så populære til trods for prisen.

I Mammen kan man for eksempel købe en af tre grunde på Søndervang til den nette sum af 180.000 kroner, mens der er fem grunde til salg i Sahl i prisklassen 200.000 - 260.000 kroner.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce