Annonce
Bjerringbro Avis

Guldkorn og strøtanker: Vores alles konfirmation?

De sociale medier er allerede begyndt at vise nyhederne om de unge konfirmander, der på en dejlig dag i april, eller snart i maj, konfirmeres ud fra den lokale kirke. Det er tid for de unge både at sige JA i kirken, men også at få sig den nok største fest, de har oplevet i deres unge liv.

Og vi fester med dem, og vi glæder os over deres ja i kirken, som jo i sin kerne bliver en bekræftelse på dét ja, som forældrene sagde over dem, da dåbsvandet skulle hældes over deres spæde hoved. Det er dette ja, som vi kan kigge på og overveje hvad betyder.

For festens farver og begejstringen over dagen, kan godt overskygge det ja, der indeholder så meget og mange spørgsmål: Skal mit ja vise, at jeg tror uden tvivl? Må mit ja være spørgende, fordi jeg ikke helt ved, hvem der styrer denne verden? Må vi komme spørgende til Gud, med al vor tvivl, og vil han stadig tage imod os? For de unges ja ved konfirmationen, skal også få os til selv at overveje troens indhold. Hvor er jeg i det store liv, der så hurtigt flyver hen over hovedet på mig, jo ældre jeg bliver? Hvad er jeg, hvis ikke jeg får fuldført karriere-planerne for mit liv? Vil Gud mig, der har tvivlet på Guds eksistens i så mange år? Ja, vi kan alle indeholde de samme spørgsmål som den unge konfirmand, der i disse dage knæler og måske ydmygt siger sit ja til spørgsmålet: Vil du konfirmeres i den kristne tro?

Annonce

Men kan vi finde pausen i vores liv, hvor vi ser udad og måske opad, mens bøgehækken blomstrer og fuglene kvidrer, så vil denne pause gøre os godt, for det er i de pauser, at vi kan se på os selv udefra. Vi kan revurdere vores liv og måske trække nogle emner ud, som i virkeligheden gør, at livet opleves mere. For dét at blive bekræftet (konfirmeret) i, at vi er værdifulde mennesker, skabt til at leve vores liv på denne jord, og at opgaven altid er til gavn for Gud og næsten, ja, så vil denne erkendelse sætte sig i os som en tung dejlig ro.

Men kan vi finde pausen i vores liv, hvor vi ser udad og måske opad, mens bøgehækken blomstrer og fuglene kvidrer, så vil denne pause gøre os godt, for det er i de pauser, at vi kan se på os selv udefra.

Vi er umådeligt værdifulde, præcist fordi vi er mennesker. Og netop fordi vi er mennesker på denne jord, så er vi dybt elskede af Gud, der derved ikke bliver et begreb eller en godnathistorie, men vi kan vælge at se ham som en personlig Gud, der følger os, når vi er derhjemme, på arbejdet eller tager en pause på bænken mens foråret pibler frem.

Tillykke til alle konfirmanderne, der disse helligdage siger deres ja i kirkerne. Men også tillykke til dig derude, der har fundet den pause i livet, hvor du også selv både bekræfter dit eget forhold til troen eller oplever, at Gud bekræfter sit uophørlige forhold til dig. Du er ikke alene, nej bekræftelsen og konfirmationen gør, at I nu er to, der går sammen, livet igennem.

Tillykke.


Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce