Annonce
Bjerringbro Avis

Gymnasium på jagt efter ny kantineforpagter

Bjerringbro Gymnasium vægter sin kantine højt. Derfor leder man nu med lys og lygte efter den helt rigtige kantineforpagter, der kan overtage ansvaret i Café Madkassen. Arkivfoto
Pia Rasmussen har forladt Bjerringbro Gymnasium efter næsten 14 år i Café Madkassen.
Annonce

Bjerringbro: Bjerringbro Gymnasiums nuværende kantineforpagter, Pia Rasmussen har efter næsten 14 år på gymnasiet valgt at søge nye udfordringer. Derfor søger skolen lige nu efter en ny madmor eller far til at varetage opgaverne i Café Madkassen

- Vi har vidst det i et års tid, at vi skulle ud at finde en afløser for Pia Rasmussen, så vi er ikke bekymrede, siger rektor Dorte Gade, der ikke var i tvivl, om at der skulle findes en ny forpagter, som kan videreføre kantinen, som den kører nu.

- Det er en vigtig del af skolens kultur, at her dufter af dejlig mad op til frokost, og at der er kaffe og lidt lækkert om formiddagen, siger hun og suppleres af pedel Erling Franks, der til dagligt arbejder tæt sammen med kantineforpagteren:

- At have god mad på skolen betyder, også at det er nemmere at fastholde eleverne på skolen i pauserne, og det er med til at danne ramme om et godt socialt miljø.

Kantinen drives som en privat virksomhed, og der lægges derfor også op til i jobbeskrivelsen, at kantineforpagteren selv skal skabe det overskud, der skal aflønne vedkommende. Til gengæld stiller skolen køkken, lys, varme, vand, køkkenmaskiner og køkkenudstyr til rådighed for forpagteren. Den samlede omsætning sidste skoleår var cirka 390.000 kroner, hvoraf godt halvdelen var fortjeneste.

Annonce

Nyt tiltag

Forpagteren er forpligtiget til at holde kantinen åben på alle 200 skoledage i de to store frikvarterer.

- Det er dog vigtigt for os, at elever også kan købe en kop kaffe og brød som morgenmad. I det hele taget tror jeg, det er meget vigtigt for skolegangen, at man kan købe god og varieret mad på gymnasiet, siger Dorte Gade, der overhovedet ikke har overvejet at indskrænke eller sløjfe kantinedriften i forbindelse med Pia Rasmussens opsigelse.

- Nej faktisk er vi lige begyndt på et nyt tiltag, som vi kalder fællesspisning, hvor vi forsøger at få hele skolen til at spise sammen, mens personalet hjælper til med at servere. Det er rigtig hyggeligt og giver en form for efterskolestemning, siger hun med et smil.

Og det ikke kun personale, der hjælper til i kantinen på Bjerringbro Gymnasium. Eleverne hjælper også kantineforpagteren ved kassen i frikvartererne.

Sidste frist for at søge stillingen som kantineforpagter er fredag den 10. januar, og Dorte Gade oplyser, at man allerede på nuværende tidspunkt har modtaget 10 ansøgninger. Hun håber dog på, at der dukker endnu flere op, inden fristen udløber.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce