Annonce
Bjerringbro Avis

Håb om at lokalt gymnasium får ny rektor 1. april

For første gang nogensinde havde Bjerringbro Gymnasium i juni 2021 også et hold hf-studenter. Nogle af dem - med blåt bånd på huen - ses her ved fejringen på Niels Due Jensens Plads. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Ansøgningsfrist til rektorstillingen er 2. januar - vicerektor Claus Kjeldsen er konstitueret rektor.

Bjerringbro: BG er et lille gymnasium med en stor personlighed. Sådan starter opslaget til stillingen som rektor for Bjerringbro Gymnasium. Stillingen blev ledig, da Dorte Gade efter eget ønske fratrådte 30. november efter knap otte år som leder af gymnasiet.

I øjeblikket er vicerektor Claus Kjeldsen konstitueret rektor, og planen er, at den nye rektor kan starte i jobbet 1. april. Der er ansøgningsfrist til stillingen 2. januar.

I følge formanden for bestyrelsen Niels Villadsen har der været et par henvendelser angående stillingen.

Annonce

- Vi er da spændte på, hvor mange der vil søge stillingen. Vi ligger jo midt i landet, hvor det er nemt at komme til, og den tidligere rektor boede jo i Risskov, så vi er fortrøstningsfulde, siger han.

Vi er da spændte på, hvor mange der vil søge stillingen. Vi ligger jo midt i landet, hvor det er nemt at komme til, og den tidligere rektor boede jo i Risskov, så vi er fortrøstningsfulde.

Niels Villadsen, fmd. Bjerringbro Gymnasiums bestyrelse.

Han glæder sig over, at Børne- og undervisningsministeriet i november godkendte, at Bjerringbro Gymnasium nu har en permanent hf-linje. Godkendelsen kom efter flere tilløb til at få hf-linjen, som nu har kørt som forsøg i godt to år, men som en udlægningsaftale med Viborg Gymnasium, som indtil nu har haft det fulde, faglige ansvar, og

- At vi nu også kan tilbyde hf betyder udviklingsmuligheder for Bjerringbro Gymnasium. Og at der samtidig nu er en fast plan for fordeling af eleverne blandt regionens gymnasier betyder, at der er ro på, siger Niels Villadsen.

Bjerringbro Gymnasium har 220 elever og omkring 40 medarbejdere og er et af landets mindste, men alligevel tilbyder BG - som gymnasiet kaldes af mange - 11 forskellige studieretninger, hvor eleverne typisk er opdelt i de tre klasser BeScience, BeGlobal og Business.

I sit afskedsinterview pointerede Dorte Gade, at på en lille skole som Bjerringbro Gymnasium har de fleste medarbejdere mange kasketter på og skal præstere på mange fronter. Netop dette nævnes også i opslaget.

- Det betyder, at alle har fingeren på pulsen og indgår aktivt i udviklingen af skolen. Men det betyder også, at medarbejderne har nok at se til. En vigtig egenskab ved vores kommende rektor er derfor evnen til at prioritere opgaverne og have styr på langtidsplanlægningen, lyder det blandt andet i stillingsopslaget.


Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce