Annonce
Bjerringbro Avis

Højbjerg Kirke: Koncertforedrag om Matador

Ægteparret Helle og Dynes Skovkjær spiller ved et arrangement i Højbjerg Kirke. Pressefoto
Annonce

Højbjerg:  Der er fokus på den elskede tv-serie Matador, når der takket være støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje til kunstneriske sommeraktiviteter torsdag 27. august er et spændende koncertforedrag i Højbjerg Kirke.

Her optræder den lokale duo, Toner af Guld - ægteparret Helle og Dynes Skovkjær, en klassisk sopran og en alsidig spillemand. Helle og Dynes Skovkjær har siden 2008 sammen optrådt med flere hundrede kirke- og sognekoncerter, kabareter og koncertforedrag. De har en fortid som skuespillere ved Busbjerg Spillene, hvor de traf hinanden i 2008.

Musikken, der indgår i Matador, er et relativt uudforsket område, som Toner af Guld med stor entusiasme har kastet sig over. Tidens toner med Marguerite Viby, Leo Mathiesen, Lulu Ziegler og Ib Schønberg understreger stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama. Det samme gør "Røde"s bryllupsoptræden, de tyske soldaters traurige lieder samt indslag på Postgaarden af finkulturel karakter.

Toner af Guld guider publikum på en musikalsk tidsrejse fra 1929-1947, hvor genrerne er bredt repræsenteret med alt fra operette til revyviser og jazz. Numrene bindes sammen af små fortællinger om tv-succesen, musikken og perioden, og de integrerede fællessange afrundes på festlig vis af konsulinde Holms sølvbryllupspoesi på ”Sølvstænk i det gyldne hår”.

På grund af corona-situationen er der kun en begrænset antal pladser til rådighed, og det er ikke muligt at reservere pladser, lyder det fra arrangørerne Højbjerg og Elsborg menighedsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce