Annonce
Bjerringbro Avis

Højsæson på campingpladsen i Langå: Her kommer gæsterne på grund af roen

18 sæsoner har Birthe og Ervin Rokkjær haft på Langå Camping. Nu siger dåbsattesten 66 år for dem begge, og det er på tide at sælge, mens de er friske og raske, mener de. Foto: Lone Hammer Sørensen
Måske den sidste sæson for campingparret gennem 18 år, da Birthe og Ervin Rokkjær har sat Langå Camping til salg. De kalder sæsonen i år for usædvanligt god og regner med at campingpladser de næste år bliver godt besøgt, fordi så mange har investeret i campingvogne i år.
Annonce

Langå: Langå Campings ejerpar gennem de seneste 18 år, Birthe og Ervin Rokkjær, ligger vandret for tiden. Der er lige seks uger her i højsæsonen, hvor der er ekstra travlt og i år er der usædvanligt mange gæster. Næsten udelukkende danskere.

Helt fyldt er der dog ikke, der er stadig 12-13 pladser tilbage her denne lørdag formiddag.

- Ja, jeg kan ikke lide ikke at have ledige pladser. Det ville være synd og skam at skulle sige nej til nogle. Og i år der der godt nok mange her. De er her ikke ret længe, to-tre dage, men så kommer der hele tiden nye. Det er som om, når der kommer et regnvejr, så pakker mange sammen og drager afsted. Og klokken 16, så er der lige så mange her igen, for så er der kommet nye,  siger Ervin Rokkjær, der, sammen med sin hustru Birthe, har taget beslutningen om at sætte deres livsværk til salg.

- Ja, begge vores fødselsattester afslører jo, at vi er blevet 66 år. Og hellere gå, når vi selv bestemmer det, end hvis der kommer sygdom til, siger Ervin.

Annonce

Drøn uenige

De er dog drøn uenige om, hvad de skal i fremtiden

- Jeg skal arbejde i en genbrugsbutik, siger Birthe bestemt.

- Og min drøm var, at stedet her bliver solgt til nogle, der gerne vil have mig med et par timer om dagen. Så kan jeg blive her lidt, på den måde, og der er mange ting, som jeg jo ved om stedet og kan gå og ordne, siger Ervin.

- Det er en dum idé, mener Birthe og fortsætter:

- Nej, jeg skal stå og sælge i genbrugsbutikken, og så kan du køre ud og hente dødsboer, siger Birthe.

- Nej, jeg gider da ej. Bøvle rundt med gamle bluser og gamle sko. Nej, det er ikke lige mig, svarer Ervin.

Ægteparret ser på hinanden og mundhugges lidt mere, men der er smil i øjenkrogen.

- Vi må jo finde ud af det, siger Ervin, mens hustruen nikker. Der er otte år til deres guldbryllup, og uenigheden skal ikke skille dem ad. De har været sammen i i alt 50 år, og det er der kommet to sønner ud af samt fire børnebørn, en på to år, en på fem år og tvillinger på 13 år.

- Åh, børnebørnene bliver kede af det, når vi skal af med stedet. Alle fødselsdage er holdt her på campingpladsen, ja, alle store mærkedage, for vi kan jo ikke bare forlade stedet. Så er det holdt her i stedet for, siger ægteparret.

Annonce

Smil og service

Mens vi taler, kommer en lille pige ind og afleverer nøglen.

-1000 tak fordi vi måtte være her, siger hun høfligt til værtsparret, der kvitterer ved at spørge interesseret ind til, hvordan pigen med familie skal komme hjem.

Det der med at være serviceminded, venlig og smile, det hører ligesom med, når man driver en campingplads.


Begge vores fødselsattester afslører jo, at vi er blevet 66 år.

Ervin Rokkjær, campingpladsejer


- Ja, når du træder over trinet der, siger Ervin og peger bagud, hvor en dør adskiller minimarked og information på campingpladsen med privaten, så er det på med smilet, uanset, hvad du kommer fra, siger han.

- Og det er slet ikke så svært. Smil smitter og folk, der er her på pladsen er glade, de holder jo ferie og nyder livet, siger Ervin.

Der er 100 campingpladser, og 45 teltpladser og 12 hytter tilknyttet Langå Camping.

- Og der er godt nok stor forskel på, hvordan folk holder ferie. I år har vi nok tre gange haft folk, der sover i hængekøje. Så kommer de og spørger om vi har to træer, de kan spænde hængekøjen ud mellem. Vi har også soldater, der kommer med fuld oppakning, og laver en bivuak af en presenning og bor meget spartansk. Og på den anden side har vi så hollændere med deres luksustelte, siger Ervin.

Annonce

Kommer for roen

Han fortæller, at gæsterne kommer for roens skyld.

- I dag var der også en lille dreng i butikken her med sin far. Han fortalte begejstret om, at i dag skulle de flytte campingplads, hvor der var en swimmingpool, det glædede han sig til. Det er på Randers City Camp, smiler Ervin, der fortæller, at campingpladsen i Langå er sat til salg for 5,8 millioner kroner. Det er med alt, huse, minimarked, maskiner, alt, og på en måde måske også Ervin selv, joker vi lidt.

- Og der har allerede været en del interesserede, og lige nu er der også nogle, der har bedt om at få lov at se regnskaberne.

Ervin Rokkjær er fortrøstningsfuld med hensyn til campingpladsernes popularitet, idet der er solgt en hel masse campingvogne i år, hvor mange danskere på grund af coronaen holder ferie i herhjemme og formentlig finder ud af, hvor dejligt Danmark er.

Og en del af dem, der gerne vil nyde naturen og Gudenå, finder vej til Skovallé 16 i Langå:

- Vi er ikke nogle, der tiltrækker unge mennesker og fest og larm. Her kommer folk for roen, skoven og åen. De slapper af og nyder det her. Og når der ikke længere er sommerferie, så kommer fiskerne, men det er et helt andet kapitel, siger Ervin Rokkjær.

Halvdelen af de ting, der trængte til at blive fikset ved Langå Camping og Langå Bådeplads ved Gudenå er blevet sat i stand for 2,5 millioner kroner. Det er fiskepladser, bådebroer, stier med mere. Og nu skal der skrabes yderligere 2,5 millioner kroner sammen til at få lavet resten, fortæller Ervin Rokkjær. Foto: Lone Hammer Sørensen
Campingpladser i Danmark har været et populært feriemål i år, og det gælder også Langå Camping, lyder det fra ejeren Ervin Rokkjær, der sammen med sin Birthe, har drevet stedet i 18 år. Foto: Lone Hammer Sørensen
Der er ret hyggeligt ved åen, neden for campingpladsen, hvor bådene har lagt til. Foto: Lone Hammer Sørensen
Teltpladsen har plads til 45 telte, og det er enormt hyggeligt, når teltgæsterne pludselig hiver en guitar og en klarinet frem og begynder at spille og synge omkring bålet, som det skete fredag aften, fortæller Ervin Rokkjær. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

40 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Karsten Kortbuks i Ålum

Bjerringbro Avis

SF og kampen for folkeskolen

Bjerringbro Avis

En aften råvildtets tegn

Bjerringbro Avis

Konogram

Annonce