Annonce
Bjerringbro Avis

Hammerslag optog i Bjerringbro

Hammerslag-værten Christian Degn var i hopla, da han ankom til Åhuset med en kagemand fra Berg's Bageri under armen, fordi en af hans kollegaer på holdet bag programmet fyldte 30 år. Foto: Morten Dueholm
Holdet bag DR-programmet Hammerslag var mandag forbi et historisk og meget karakteristisk Bjerringbro-hus, som ligger helt nede ved Gudenåens bred.
Annonce

Bjerringbro: Mandag formiddag havde omkring 15 DR-folk parkeret deres store vogne ved Åhuset i Bjerringbro. De rullede kabler ud og satte stativer op for at blive klar til om eftermiddagen, hvor ejendomsmæglerne fra øst og vest skulle vises rundt i det lille, gule stråtagshus fra 1943 - og til sidst gætte dets salgspris.

Åhuset i Bjerringbro indgår i et Hammerslag-program, som skal handle om huse langs Gudenåen, og for programmets vært, Christian Degn, er det vigtigt at vise både huset og byen frem på en pæn og ærlig måde.

- Vi bor i et rigtig flot land, og området ved Gudenåen er simpelthen også så smukt, siger han.

- Vores arbejde handler om at give folk nogle gode oplevelser på tv, og hvis det her kan skubbe en lille smule til danskernes forhold til Bjerringbro, som måske mest handler om pumper og håndbold, så er det vellykket. Hvis nu folk kan se det og tænke, "Gud, Bjerringbro, det er mega fedt", så vil jeg synes, det er genialt.

Det lille hus fra 1943 nogle steder var en kende for småt til værten Christian Degns 208 centimeter.
Annonce

Fuld plade

Boligens ejere, Astrid og Niels Holmriis, står lidt på afstand og betragter det store rykind i det blot 53 kvadratmeter store hus, de købte i november, og som lejes ud som en del af Holmriis B&B. Huset blev under 2. verdenskrig brugt som våbendepot for modstandsbevægelsen, og Holmriis-parret har brugt de sidste måneder på at få det til at stråle.

Det var mægleren fra Lilienhoff, Thomas Kjærgaard, der for halvanden måned siden ringede til Astrid Holmriis og spurgte, om de kunne have huset klar til april, hvor Hammerslag så ville komme på besøg.

- Jeg turde faktisk ikke tage beslutningen, men da Niels bare syntes, at det kunne være sjovt, så sagde vi ja. Og så er det jo positivt, at vi allerede har fået det ud af det, at vi er blevet færdige, siger hun.

Da DR kontaktede Lilienhoff og spurgte efter et ånært hus, tænkte mægleren Thomas Kjærgaard straks på Åhuset i Bjerringbro, som han betegner som meget unikt.

Fuglene synger omkring huset, og fra terrassedøren er der kun få meter ned til åen, som snor sig dovent forbi. Selvom det gule stråtagshus ligger inde i byen, føles det landligt og idyllisk, og det er også noget af det, Hammerslag vil vise, når det bliver sendt til efteråret.

Programmets vært var ovenud imponeret.

- Der er fuld plade på det hele her i Bjerringbro. Natur, historie og en spændende bolig. Så mangler vi bare nogle ordentlige bud fra hold øst og vest. Og tro mig, de skal nok ramme ved siden af, som de plejer, siger han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce