Annonce
Bjerringbro Avis

Helhedsplan er nu på plads

Åpromenaden er et af de omrøåder, som er med i helhedsplanen. Arkivfoto

Tredje og sidste borgermøde om Bjerringbros fremtid i Viften tirsdag 22. januar. Her præsenteres den færdige helhedsplan

Annonce

Bjerringbro: Når det tredje og sidste borgermøde om Bjerringbros fremtid holdes i Viften i Gudenåhuset tirsdag 22. januar, så præsenteres den endelige Helhedsplan for byens borgere.

Planen omfatter de fire områder, Sønderbro, Det nye land - området syd for stationen, Å-Promenaden og Niels Due Jensens Plads. En del har allerede set, hvordan Bjerringbro kommer til at se ud, idet Helhedsplanen blev præsenteret på et møde i Bjerringbrorådet lige efter nytår. Helhedsplanen beskriver projekterne i de enkelte områder og en tidsplan.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) glæder sig over, at man nu er nået så langt. Han forventer ikke, at der skal ændres særlig meget på de enkelte projekter.

- Der kan højst blive tale om justeringer, og så forventer vi, at man starter på omlægning af Niels Due Jensens plads før sommerferien. Derefter kommer projekterne i etaper alt efter, hvordan vi finder pengene til arbejdet, siger han.

- Men det er en god start, at Grundfos vil betale for hele omlægningen af Niels Due Jensens Plads. Det er meget svært at få penge til den slags, og der er tale om et særdeles dyrt projekt, idet planen er at lave en helt exceptionel plads, som turister vil komme for at se, tilføjer Ulrik Wilbek.

Der er også et overslag på økonomien. Der er lagt et stort arbejde i udarbejdelse af Helhedsplanen. Foruden to borgermøder har der været møde i både følgegruppen og Bjerringbrorådet.

Mellem møderne har teknisk forvaltning og LabLand Architects arbejdet intenst på at beskrive og afklare forhold i de enkelte projekter. Borgerne i Bjerringbro har kunnet komme med input via det interaktive kort - Maptionnaire og på de to første borgermøder til hvordan Bjerringbro skal se ud i fremtiden. Foruden at Grundfos har givet tilsagn om at betale for omlægning af Niels Due Jensens plads, vil også Bjerringbro Elværksforening bidrage til økonomien i de nye projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce