Annonce
Bjerringbro Avis

Helhedsplan: Planer for Sønderbro er fremrykket

To måtter og et samlende tæppe skal fremadrettet være med til at forskønne butiksområdet på Sønderbro. Skitse: Viborg Kommune/Labland Architects
Viborg Kommune vælger at sætte gang i projektet på Sønderbro et år tidligere end planlagt.
Annonce

Bjerringbro: Oprindeligt var det ikke meningen, at der ville ske det store på Sønderbro i  området ved Brocentret, Spar og Sønderbros Pølsevogn før 2022, men nu kan borgerne, der bor på den sydlige side af åen, samt alle andre indbyggere i Bjerringbro, godt begynde at glæde sig, for planerne for områder er netop blevet fremrykket til 2021.

Det er er først og fremmest Covid-19 der for en gangs skyld er årsag til, at der sker noget positivt.

I og med at Viborg Kommune på grund af corona-situationen har valgt at fjerne kommunes anlægsloft i et forsøg på at holde beskæftigelse og økonomien i gang, betyder det også, at man vælger at skubbe projektet, der er en del af Bjerringbros helhedsplan, frem i tiden.

Allerede i foråret begyndte man at bryde de gamle bygninger på Sønderbro ned. Foto: Morten Pedersen

Allerede nu er de gamle bygninger, der før i tiden både har været skole, børnehave og forsamlingshus, revet ned, og her vil et tomt område, beklædt med græs efterfølgende stå - indtil en interesseret investor forhåbentlig melder sig på banen.

Lidt længere nede af gaden, hvor butiksområdet ligger - har arkitekterne fra Labland Architects allerede for længe siden skitseret, hvordan de forestiller sig, at det noget slidte og fragmenterede område skal forskønnes samtidig med, at der skabes mere tryghed med dæmpet hastighed på bilkørslen.

Annonce

Farten skal ned

Dette er blevet præsenteret på borgermøder og i helhedsplanen, men siden er den blevet revideret en del og allerede næste år, vil planerne blive implementeret.


- Det ville hurtigt være kommet til at se træls ud. Nu skal vi bare sikre os, at man vælger belægningssten, der ikke afgiver for meget rumlen, når biler kører over dem, ligesom man oplevede i Stoholm,

Lars Christiansen, bychef


- Oprindeligt havde arkitekterne forslået, at området skulle bindes sammen af et sammenhængende torv, der skulle gå på tværs af Brogade ved hjælp af et "tæppe", der bestod af farvet belægning samt et loft af lys, men da de præsenterede den endelige tegning, var der eksempelvis ingen lys tegnet ind, fortæller bychef Lars Christiansen, der sammen med byplanlægger ved Viborg Kommune Helle Gravesen samt resten af følgegruppen bad arkitekterne om at lave et nyt oplæg.

Det er nu blevet til en skitse, hvor der igen er et loft af lys, der går på kryds og tværs af Brogade samt et torv, der kommer til at bestå af en belægning af sten i forskellige nuancer og ikke bare malet asfalt, som var den oprindelige plan.

- Det ville hurtigt være kommet til at se træls ud. Nu skal vi bare sikre os, at man vælger belægningssten, der ikke afgiver for meget rumlen, når biler kører over dem, ligesom man oplevede i Stoholm, siger Lars Christiansen.

To "måtter" og et samlende tæppe

Under overskriften: "Kaos & mangel på sammenhæng" går man allerede til næste år i gang med den del af helhedsplanen i Bjerringbro, der omfatter Sønderbro.

En skitse er blevet kreeret, og den skal følgegruppen samt teknisk udvalg nu kigge på.

Den indeholder:

- Belægning med forskellige typer af sten, der danner et samlende tæppe mellem det eksisterende torv og Spar-butikken.

- to "dørmåtter, der fungerer som opkørsel der bremser trafikken.

- Effektbelysning henover torv og vej

- Downlights i træer

- LED bånd som belysning langs plinte

- Trækummer til træer

- Træplinte som siddemøbler

- Skitsen er en del af forarbejdet til det egentligt projekt og efter sommerferien, vil den blive redigeret ud fra følgegruppens bemærkninger. Man skal derfor være opmærksom på, at der alene er tale om en idéskitse, og at det blandt andet skal afklares nærmere, hvilken belægningstype der er den mest hensigtsmæssige, når formålet er at sænke farten, dog uden at naboer påføres gener i form af eksempelvis støj, forklarer Helle Gravesen.

Skitse af hvordan det nye område på Sønderbro kan komme til at se ud. Skitse: Viborg Kommune/Labland Arkitects

Når der foreligger et projektforslag, som følgegruppen kan bakke op om, vil det blive forelagt teknisk udvalg til godkendelse, inden Viborg Kommune sender opgaven i udbud.

Hele projektet på Sønderbro, der omfatter belægning, inventar, belysning, beplantning, rydning og kloakarbejde anslås at koste 2,7 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce