Annonce
Bjerringbro Avis

Holmris B8 lukker produktionen i Bjerringbro

Fredag den 8. Marts. Henrik Holmris står i spidsen for den nye møbelfusion i Bjerringbro, Holmris B8. Samtidig blev han for nylig hædret som årets erhvervsleder i Viborg. Foto: Morten Pedersen
Coronakrisen og mindre efterspørgsel hos kontormøbelvirksomhed giver tilbagegang på 40 procent - Mellem 60 og 70 medarbejdere fyres.
Annonce

Bjerringbro: Coronakrisen rammer hårdt mange steder, og nu går det også ud over den lokale kontormøbelvirksomhed Holmris B8. Om kort tid får mellem 65 og 70  medarbejdere på virksomhedens afdeling på Martin Bachs Vej i Bjerringbro en fyreseddel. Og dermed er det slut med produktion på adressen, hvor Holmris flyttede til i forbindelse med fusionen med B8 i april 2018.

Firmaet flytter en del af produktionen til fabrikken i Silkeborg, mens resten outources. En del af de tilbageværende medarbejdere flyttes til virksomheden i Silkeborg, hvor der i øjeblikket er 45 medarbejdere. Den del af administrationen, som i øjeblikket er på Martin Bachs vej flyttes til Odinsvej i Bjerringbro, hvor Holmris i forvejen har en del administration.

- Vores produktion af kontormøbler er meget konjunkturfølsom, og derfor rammer coronakrisen os hårdt. Vi har siden midten af marts tabt 40 procent af salget. Desuden har vi hidtil produceret en del reolskabe til kontoer, men da der ikke er efterspørgsel på den slags mere, da alt ligger digitalt,  så ville denne del alligevel skulle lukke senere, siger adm. direktør Henrik Holmris.


- Vores produktion af kontormøbler er meget konjungturrfølsom, og derfor rammer coronakrisen os hårdt. Vi har siden midten af marts tabt 40 procent af salget. Desuden har vi hidtil produceret en del reolskabe til kontoer, men da der ikke er efterspørgsel på den slags mere, da alt ligger digitalt,  så ville denne del alligevel skulle lukke senere.

Henrik Holmris, adm. direktør


Han er rigtig ked af situationen ikke mindst, fordi han skal sige farvel til trofaste medarbejdere, som han har kendt i mange år. Han er tredje generation på virksomheden, som blev etableret i 1937.

Virksomheden har i alt 325 medarbejdere, heraf  er der 125 medarbejdere i Bjerringbro, hvoraf  halvdelen nu forsvinder. Virksomheden forhandler i øjeblikket med samarbejdsudvalget, og derfor kender han ikke de endelige antal af medarbejdere, som bliver sagt op.

Annonce

Svær fusion

I marts i år fyrede virksomheden 80 medarbejdere, og det har været alt andet end let at få de to hæderkronede virksomheder til at fungere som en enhed. Da de fusionerede i 2018, var det en historisk dag, fordi de i mange år havde været konkurrenter. Det viste sig dog, at det var langt svære end forventet at få det til at fungere. Det første regnskab viste et underskud på 2,4 millioner kroner, og regnskabet for 2018/19 - til og med april 2019 gav et minus på 14,1 millioner kroner.

I september 2019 reducerede virksomheden antallet af både medarbejdere og adresser. 12 personer i salgsafdelingen blev opsagt, og afdelingerne i Birkerød og Køge blev flyttet til Amaliegade i København. Samtidig blev der lukket showrooms i Odense, Aarhus og Aalborg, og tilbage er to showrooms i Jylland, i Bjerringbro og Løsning ved Hedensted.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

SF og kampen for folkeskolen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften råvildtets tegn

Bjerringbro Avis

Konogram

Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Annonce