Annonce
Bjerringbro Avis

Hopla og Hophans går til filmen

Inger Bach er rigtig glad for Hopla, som hun bar i en lille taske, da den var helt lille. Arkivfoto
Unge fra Aarhus laver musikvideo med kænguruerne fra Dyrebakken.
Annonce

Bjerringbro: Sangen "Stop den lille kænguru" er kendt af mange børn, men om kort tid kommer der en ny kængurusang og ovenikøbet med en musikvideo til.

Tre unge mænd fra Aarhus arbejder i øjeblikket på en sang om de hoppende dyr. Der er tale om en sang i rap-housestil, hvor Kasper Jakobsen og Anakin Smit synger, mens Magna Cornelius har bygget musikken op via et computerprogram.

Som med anden moderne musik, så er der en video til. Og her kommer kænguruerne Hopla og Hophans fra Dyrebakken ind, idet de er blevet filmet til videoen.

- Vi var enige om, at vi gerne ville have kænguruer på en musikvideo. Men vi vidste ikke, om vi kunne finde dyrene i Danmark. Så på internettet googlede jeg kænguruer i Danmark. Først kom der noget om kænguruer på Fyn. Men så dukkede Dyrebakken op, og vi fik en aftale med Inger Bach. Hun tog så venligt imod os og viste os rundt på gården, fortæller Kasper Jakobsen.

Ingen af de unge mænd havde tidligere set kænguruer i levende live, så det var en stor oplevelse for dem at se Hophans og Hopla.

Kasper Jakobsen og de to andre musikkolleger er elever på FGU Aarhus Midt, tidligere Gøglerskolen. De forventer, at musikvideoen er klar i slutningen af oktober. Den ville formentlig kunne ses på Youtube, Spotify og iTunes.

- Vi var enige om, at vi gerne ville have kænguruer på en musikvideo. Men vi vidste ikke, hvor vi kunne finde dyrene i Danmark. Så på internettet googlede jeg kænguruer i Danmark. Først kom der noget om kænguruer på Fyn. Men så dukkede Dyrebakken op, og vi fik en aftale med Inger Bach.

Kasper Jakobsen, sanger på musikvideo.

Annonce

Sikkerhed

Inger Bach, som driver besøgslandbruget Dyrebakken sammen med sin mand Hans Bach, glæder sig over, at kænguruerne nu skal med på en musikvideo.

Inger Bach nyder altid at have gæster, men de seneste måneder har hun haft ekstra at se til. Efter at tyve stjal kænguruer fra Dyrebakken i sommer, og der også blev stjålet kænguruer fra Munkholm Zoo på Djursland i efterårsferien, passer hun ekstra godt på familiens to kænguruer, som både er blevet chippet og øretatoveret.

Annonce

Med lås på

- Jeg låser burene af, når folk har set Hophans og Hopla. Det vil være så trist, hvis de også bliver stjålet, det vil slet ikke være til at bære, siger hun.

Hun glæder sig over, at der med hjælp fra en lokal sponsor i sommer blev installeret videokameraer på Dyrebakken i håb om, at det får eventuelle tyve til på forhånd at opgive deres planer.

- Men vi kan jo ikke være sikre, så vi låser af, når gæsterne forlader burene. Og efter de nye tilfælde af kænguru-tyverier flere steder i landet, føler vi os utrygge, siger Inger Bach.

På Dyrebakken er man i gang med en større renovering. Voliererne er pillet ned, og der bliver plads til nye og mere sikre bure til dyrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce