Annonce
Bjerringbro Avis

Houlbjerg-bogen kommer nu i andet oplag

Her ses medlemmer af redaktionsudvalget bag "Fodboldeventyret i Houlbjerg", da bogen blev officielt præsenteret i november, nemlig Bo Daugaard, Ketty Schougaard og Kaj Skouboe. Foto: Annelene Petersen
"Fodboldeventyret i Houlbjerg" har også værdi som tidsbillede.
Annonce

Det var ikke uden betænkeligheder, at en håndfuld mennesker i og fra Houlbjerg i midten af november sendte bogen "Fodboldeventyret i Houlbjerg" på gaden med udgangspunkt i den omstændighed, at klubbens førstehold i fodbold i 1975 sensationelt rykkede op i danmarksserien.

For medlemmerne af redaktionsudvalget, der oprindelig talte Ketty Schougaard, Bo Daugaard, Kaj Skouboe og Steen Thomsen, var jo med egne ord amatører på området og særdeles spændt på, hvordan bogen ville blive modtaget.

I dag, blot en måned senere, kan svaret gives: særdeles godt. Faktisk så godt, at første oplag på 325 eksemplarer er udsolgt, men fra i dag, fredag, kan bogen igen købes, nu i andet oplag, som er 100 procent genoptryk af første. Som tidligere kan bogen købes hos købmanden i Laurbjerg og hos Ketty Schougaard i Houlbjerg.

Der var lagt billet ind på knap 300 bøger allerede inden udgivelsen af første oplag, og på selve udgivelsesdagen dannede der sig endda kø hos købmanden i Laurbjerg af folk, der ville sikre sig et eksemplar. Her er en side fra bogen, der både fortæller om fodboldspillere og tjener som et tidsbillede. Privatfoto

Allerede inden udgivelsen af første oplag var der solgt 270 eksemplarer som forudbestillinger, og Ketty Schougaard kan fortælle, hvordan hun på selve udgivelsesdagen torsdag den blev ringet op fra købmanden i Laurbjerg - der stod folk i en mindre kø for at sikre sig et eksemplar, og bogen var endnu ikke nået frem!

Annonce

Mange reaktioner

Der har været mange reaktioner på bogen, og mange peger på, at den er meget og andet end en fodboldbog. På mange måder er "Fodboldeventyret i Houlbjerg" nemlig samtidig et tidsbillede, som mange nikker genkendende til.

Blandt dem er en kvinde i USA, der er vokset op i Houlbjerg. Hun ville gerne købe bogen, og det viste sig, at prisen for at sende den til hende ikke var helt afskrækkende, nemlig 90 kroner, og det ville kvinden gerne betale. En anden køber er meldt tilbage med en spontan besked, blot tre timer efter købet af bogen - da var den allerede læst.

Annonce

Lokale anekdoter

Nok er den uventede oprykning bogens udgangspunkt, men den er med mange fotografier, gengivelse af gamle annoncer og små anekdoter i høj grad også et billede af Houlbjerg i en ikke alt for fjern fortid.

For eksempel beretningen om, hvordan fodboldspillerne blev kørt til udekampe i en bus, der ikke lige var sidste nye model. En dag, vist efter en kamp i Lemvig, kom en ung pige, klædt i hvide bukser, uheldigvis til at stå lige ved udstødningsrøret, så de hvide bukser antog en noget anden farve. Eller dengang en Houlbjerg-spiller, Bjarne Jacobsen, begik et groft frispark mod en AGF-spiller og af denne blev spurgt, om det var sådan nogle tricks, man i Houlbjerg lærte under træningen.

Svaret lød: "Nej, vi træner slet ikke på denne årstid, for vi har nemlig ingen lysmaster!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce