Annonce
Bjerringbro Avis

Hundeejere i Langå vil have egen skov

En gruppe borgere i Langå håber på at få et stykke indhegnet skov til hundeluftning. Arkivfoto: Morten Pape
En borgergruppe i Langå arbejder for at få etableret en hundeskov ved Mosevej
Annonce

LANGÅ: En gruppe borgere i Langå arbejder for at få etableret en hundeskov bag rensningsanlægget ved Mosevej. Planerne taler om et areal på lidt under en hektar, hvor hundene skal kunne løbe frit omkring. gruppen bag planerne har indkaldt til borgermøde i Kulturhuset mandag 2. september, hvor også Randers Kommunes skovfoged Ivan Guldager vil være til stede.

- Planerne er endnu på et meget tidligt stadie, men jeg tror på, at en hundeskov i Langå nok skal blive til virkelighed, siger han.

Kravet til borgergruppen er, at de selv sørger for både finansiering og etablering af indhegning, låger og et ønsket bålhytte. Så skal Randers Kommune stille skoven til rådighed.

- Ligesom vi gerne vil stå for en eventuel udtynding af bevoksningen i den - måske - kommende hundeskov.

At en gruppe borgere tager sådan et initiativ er en rigtig god idé, mener Ivan Guldager.

- Skal en hundeskov blive til noget, er det vigtigt at nogle tager ansvar for projektet. Også for at vi kan være sikre på, at en sådan skov bliver brugt.

Ivan Guldager vil selv deltage i borgermødet, og han har også allerede været på besøg for at se på stedet, hvor borgergruppen gerne ser en hundeskov.

Før et eventuelt hundelufter-område kan blive etableret i Langå, skal projektet formentlig først godkendes både af byrådet i Randers og Naturstyrelsen. Og da planerne kun lige akkurat er blevet præsenteret, vil etableringen af en hundeskov sikkert ligge et års tid ud i fremtiden, vurderer Ivan Guldager.

Skal en hundeskov blive til noget, er det vigtigt at nogle tager ansvar for projektet

Ivan Guldager, skovfoged ved Randers Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce