Annonce
Bjerringbro Avis

Hus skal vige for ny Niels Due Jensens Plads

I forbindelse med anlæg af den nye Niels Due Jensens Plads skal det lille hvide hus rives ned. Foto: Hanne Bliksted
Viborg Kommune køber huset Realskolevej 9 for 975.000 kroner
Annonce

Bjerringbro: De store smil var fremme, da det første spadestik til den store nye park Niels Due Jensens Plads blev taget tirsdag, men projektet med forskellige vandelementer midt i byen kræver også sine ofre.

Et af dem er, at det lille hvide hus på Realskolevej 9 skal væltes for at gøre plads til alt det nye, og onsdag - dagen efter første spadestik - godkendte Viborg Byråd på det lukkede møde, at kommunen køber huset.

Prisen er 975.000 kr. og inklusive omkostninger bliver det en udgift på 983.000 kr. , som finansieres af det afsatte rådighedsbeløb på kontoen Realisering af Niels Due Jensens Plads.

I forbindelse med sagen blev huset vurderet af en ejendomsmægler, som vurderede det til 775.000 kr.

Det vil sige, at prisen ligger 200.000 kr. over mæglervurderingen. Men i følge dagsordenen fra det lukkede byrådsmøde og forudgående behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget, så er der en grund til den 'gode' pris', idet prisen også afspejler de flytteomkostninger og ulemper, det påfører ejeren, at kommunen har behov for en snarlig og fastsat overtagelsesdag.

Kommunen overtaget huset 1. januar 2020. Vurderingen er, at ejeren, som skal flytte i lejlighed, formodenlig får behov for en midlertidig bolig indtil pågældende kan få en tilfredsstillende permanent lejlighed. Det vil sige, at ejeren skal flytte to gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce