Annonce
Bjerringbro Avis

Husk p-skiven: Parkeringspladser får tidrestriktion

Kronen afventer flytning til Anlægget. Det sker i nær fremtid. Foto: Viborg Kommune
Arbejdet med anlæg af en ny Niels Due Jensens Plads betyder ændringer for trafikanter.
Annonce

Bjerringbro: Entreprenørmaskinerne arbejder i øjeblikket intenst på at lave en helt ny Niels Due Jensens Plads, og det kan til tider være svært at finde en p-plads i området. Det rådes der nu bod på, idet der inden for en uge eller to indføres tidsrestriktion på parkeringspladserne i striben mellem Niels Due Jensens Plads og Meny og Fakta.

Bortset fra et par pladser ved Bjerringbro Station har der aldrig været restriktioner på parkering i byen. Men det indføres nu, fordi en del p-pladser er inddraget i forbindelse med etablering af en ny Niels Due Jensens Plads. På nogle p-pladser bliver der én times parkering og på andre tre timer.

- Vi gør det for at tilgodese handlen. Vi har været i dialog med både Meny og Fakta for at høre deres mening, og det er også blevet diskuteret i den såkaldte følgegruppe. Det gør ondt på butikkerne, når folk som enten bor eller arbejder i området, optager de p-pladser, som er tæt på butikkerne, siger diplomingeniør ved Viborg Kommune Dan Yding Hahn Rasmussen.

Flere keramikfliser omkring Stregen er knækket. Fliserne tages op én og én og nummereres.
Annonce

Lastbiler

- Med tidsrestriktion kan vi lave et flow i parkeringen og tilgodese de handlende, og så må de mennesker, som arbejder i byen, gå lidt længere, tilføjer han.

Restriktionerne træder i kraft, så snart skiltene er klar. Desuden kommer der også skilte, som reserverer p-plads til store lastbiler i tidsrummet klokken 04-11, hvor de fleste varer leveres til butikkerne.

- Vi har lignende restriktioner på Preislers Plads i Viborg, hvor lastbilerne kan parkere ved butikkerne og læsse af, og det fungerer så godt, at vi også indfører det i Bjerringbro, tilføjer han.

Annonce

Keramiksten er revnet

Næsten dag for dag sker der noget på Niels Due Jensens Plads, hvor entreprenørmaskinerne kører hele dagen, dog med forsigtighed for ikke at skade kunstværkerne.

Den blå Kronen skal flyttes til Anlægget, hvor der allerede er støbt bundplade til den. Betonen skal dog hærde, før Kronen kan placeres der. Det er et keramikværksted fra Fyn, som skal stå for flytningen.

Når det gælder kunstværket Stregen, så kræver det også lidt tålmodighed, idet hver enkelt keramiksten omkring Stregen tages op og bliver nummereret, før de lægges i kasser.

- Der er i alt 44 keramiksten, og desværre er 12-14 af dem i revnede og i stykker, men vi forsøger at bevare dem på bedste vis, hvis der skulle blive brug for at genskabe Stregen med keramik omkring, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

I anlægget er der støbt en bundplade til Kronen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce