Annonce
Bjerringbro Avis

Hvor er Sputnik? Lille Chihuahua er væk på fjerde døgn

Sputnik, en Chihauhau der er ejet af John Braad, er løbe væk og savnes på fjerde døgn. Foto: John Braad
John Braads hund er løbet væk, og han har selv mistet sporet. Mange hjælper med at finde den lille og bange hund.

Bjerringbro: John ser alt.

Sådan hedder det i hvert fald i ugebladet Hjemmets brevkasse, hvor synske John Braad fra Bjerringbro ofte hjælper mennesker med at finde både ting og mennesker, de ikke kan finde.

Men nu har John Braad mistet sin egen hund Sputnik, en hvid Chihuahua, der for nogle dage siden løb sin vej, efter at den havde været i karambolage med et par andre hunde.

- Jeg var ude at gå med Sputnik i hundeskoven nord for Bjerringbro, da han kom op at toppes med et par andre hunde. Han bliver rigtig bange, og derfor løber han simpelthen igennem hegnet og væk, fortæller John Braad, der efterfølgende løb efter lille Sputnik, men desværre ikke fik fat i ham.

Nu er der gået fire dage, siden hunden tog benene på nakken, og den lille Chihuahua er endnu ikke dukket op.

En større eftersøgning er sat i værk - indtil videre uden held - og John Braads egne evner har også været sat på prøve.

- Lige i starten gik jeg i panik, men da jeg satte mig ind i min bil, fik jeg mit første syn af, hvor han befandt sig, fortæller John Braad, der da også  kørte det rigtige sted hen og fik et glimt af hunden, som dog i stor fart satte afsted mod Hjermind By.

- Her blev Sputnik igen set, denne gang af en anden mand, men desværre er Sputnik lidt sky af natur, og derfor fik han ikke mulighed for at samle ham op, inden hunden løb mod Hjermind Skov, forklarer en fortvivlet John Braad.

Senere samme nat fik den synske hundeejer endnu et syn.

- Jeg skal til at sove, da jeg får et syn af Sputnik, der ligger ved nogle graner inde i nordskoven, og siden har vi fået hjælp af en Schweisshundefører med hund, der har fulgt Sputniks spor og faktisk havnede samme sted, som jeg så Sputnik i mit syn, fortæller John Braad.

Annonce

Varmesøgende kamera

Sputnik var dog pist væk, og hverken John Braad eller Schweisshundefører kan komme videre der fra.


Lige i starten gik jeg i panik, men da jeg satte mig ind i min bil fik jeg mit første syn af, hvor han befandt sig

John Braad, ejer af Sputnik


John Braad har mistet sin hund Sputnik, og desværre får han ikke megen hjælp af sine synske evner. Foto: Jane Gisselmann

- Det er bekymrende. Sporet er dødt. Jeg håber, det bare er fordi, at jeg er følelsesmæssigt involveret, at jeg ikke kan se mere, eller måske fordi jeg ikke er dygtig nok, siger John Braad, der alligevel føler, at han har fået bekræftet sin faglighed i og med, at Schweisshundeføreren blev ledt det samme sted hen, hvor han i et syn sidst så Sputnik.

Rigtig mange har kastet sig ind i eftersøgningen af den lille Sputnik, og der er blevet oprettet en facebookgruppe, hvor man kan skrive, hvis man ser noget.

Her er der løbende opmeldinger, og folk lægger sågar kort op med ruter optegnet, hvor de har ledt efter Sputnik.

- Selv om Sputnik er set løbe mod Hjermind Skov, så mener eksperter, at der er størst sandsynlighed for, at han vil holde sig i nærheden af byen, eventuel Hjermind, hvor han vil føle sig mere tryg, siger John Braad, der også har fået hjælp af organisationen Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde.

Derudover er der blevet delt en masse flyers ud, og der er blevet gået rundt i området med et varmesøgende kamera klokken tre om natten i området, hvor Sputnik forsvandt.

- Folk har været så søde og gode til at hjælpe. Både løbeklubben og mountainbikeklubben har ledt efter Sputnik, og et ægtepar fra Herning har kørt over 1000 kilometer i et forsøg på at finde Sputnik, siger John Braad, der selv før har hjulpet andre med at finde deres hund.

En dame kom hen til mig forleden og sagde, at hun nu nok mente, at jeg ville kunne finde min hund, når jeg kunne finde hendes søn i Thailand, siger John Braad med et skævt smil.

Skulle man se den lille Sputnik,  må man meget gerne tage et billede og ringe til John Braad eller hans søn Eddie, da de ikke forventer, at man vil kunne komme til hunden.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Rekord meget affald samlet op

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce