Annonce
Bjerringbro Avis

I Mammen er børnene kommet i skovbørnehave

Der er sat markeringsbånd op, så de forskellige børnegrupper ikke kommer for tæt på hindanden. Men inden for gruppen er der stadig mulighed for at få en krammer. Privatfoto
Der leges, undersøges, spises, ja sågar soves, i skoven ved Dalhytten.
Annonce

Mammen: Det er gået rigtig godt hos MammenFri med genåbningen. Foruden skolen består MammenFri også af en børnehave og vuggestue og her er man i følge afdelingsleder Anita Wissing, priviligeret af at have en meget kompetent personalegruppe, et super godt forældresamarbejde samtidig med, at man har kunne lave en gradvis genåbning, da mange forældre har haft mulighed for at ændre deres arbejdsdag og korte børnenes dag lidt af.

- Rammerne og hygiejnen skal være i orden, før vi kan åbne, men vores prioritet er børnenes trivsel, tryghed og deres mulighed for at være en del af fællesskabet – også i denne tid, fortæller Anita Wissing, der har i gangsat en lang række initiativer i vuggestue og børnehave.

Således har man valgt at flytte hele børnehavedelen ud i FDF'ernes spejderhytte, Dalhytten, der ligger smukt i skoven.

- Her har børnene plads til at spille naturbingo samt øve sig i en lang række motoriske udfoldelser, se på spirer og krible/krabledyr, og bare tage sig tid til at se på skyer, fortæller Anita Wissing.

Alle måltider bliver indtaget i det fri, og når børnene har behov for en middagslur, finder de en solplet i skovbunden, hvor de ligger og blunder.

- Vi har madrasser, men indtil videre har der ikke været et behov, fortæller Anita Wissing.

Annonce

En krammer

I vuggestuen, der har overtaget det område på MammenFri, som børnehavebørnene rådede over, har man sat kartofler, krydderurter og pyntet legepladsen med fine blomster.

- Da vi startede op igen, var der jo hos de fleste gået mere end fire uger siden, vi sidst havde set børnene. Derfor valgte vi også at ringe hvert enkelt barns forældre op og få en snak med dem om, hvordan barnet havde det, og om der var nogle særlige hensyn vi skulle tage, forklarer Anita Wissing.

Hun var i den forbindelse også tydelig i forhold til kropslig kontakt.

- Jo, nok skal vi overholde retningslinjerne, men vi husker også på, at vi har med små mennesker at gøre. Derfor bliver der også delt krammere ud i denne corona-tid, hvis et barn har et behov for det, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce