Annonce
Bjerringbro Avis

Indvielse: Børneskov giver stor værdi for få penge

Udvalgsformand Mads Panny (S) samt skolelede Michael Malmkvist Jensen og en flok drenge fra Bøgeskovskolens sfo hjalp hinanden med at fjerne tæppet og afsløre åbningsgaven til børneskoven. Foto: Christine Krüger Hansen
Fredag fik Bjerringbro sin helt egen børneskov
Annonce

Bjerringbro:  Børn bruger i dag halv så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde da de var børn.

Det fortalte formand for kultur- og fritidsudvalget Mads Panny (S), da han fredag eftermiddag i forbindelse med Bjerringbro Kulturfestival, deltog i indvielsen af Bjerringbros nye børneskov.

Børneskoven, som ligger lidt gemt i skovområdet på Brokbakken bag ved Bøgeskovskolen, er den fjerde af seks børneskove, som Viborg Kommune arbejder på  øjeblikket. Mads Panny glæder sig over, at børneskovene tilfører lokalområderne stor værdi.

- Børneskovene skal være med til at åbne børnenes øjne for dyre- og plantelivet og give mulighed for endnu mere bevægelse, og så håber jeg også, at børnene vil trække deres forældre og bedsteforældre med ud i skoven. Så brug nu skoven drenge, sagde Mads Panny, inden han sammen med de ivrige sfo-drenge afslørede åbningsgaven, der var skjult under et tæppe.

- Det er en sten med tegninger, sagde drengene, der straks lod fingrene følge de små, lidt naive og barnlige tegninger, der var mejslet ind i den store sten.

Sammen med madpakkehuset og ildstedet hilser stenen, som hilser besøgende velkommen og symboliserer den nysgerrighed, som børnene gerne skal bruge i naturen.

Stenen skal inspirerer børnene til at bruge deres nysgerrighed, når de bevæger sig rundt i naturen. Foto: Christine Krüger Hansen

Stenen med de farvelagte graveringer er fremstillet af den lokale stenkunstner Jørgen Glud. Det har kostet 53.000 kroner at anlægge Børneskoven.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Annonce