Annonce
Bjerringbro Avis

Ingen køber har meldt sig: Nu bliver planerne for området sat i bero

Grunden har, siden man tidligere på året fjernede både forsamlingshus og de to tidligere børnehaver, stået tom. Foto: Morten Pedersen
Det kunne se ud til, at det store område, hvor der før stod to børnehaver og et forsamlingshus, kommer til at stå tomt nogle år endnu.
Annonce

Bjerringbro: Allerede i 2015 besluttede økonomi- og erhvervsudvalget at igangsætte en samlet planlægning for omdannelse af byområdet på Sønderbro, der ligger mellem vejene Brogade, Skibelundvej, Stærkærvej og Tværgade.

Det er her, de to tomme børnehaver samt Sønderbro Forsamlingshus lå, og oprindeligt var planen, at de tre kommunale bygninger skulle sælges, når en ny lokalplan var vedtaget for området.

Alt dette blev vedtaget på baggrund af en ansøgning udarbejdet af en rådgiver på vegne af ejeren af ejendommene på Brogade 38-40 og 55, der ønskede at købe området og omdanne til boligområde.

Herefter udarbejdede ejers rådgiver i dialog med forvaltningen i Viborg Kommune skitser for en omdannelse af hele området.

Desværre valgte ejer alligevel ikke at realisere det skitserede projekt, der også omfattede de førnævnte ejendomme på Brogade. I stedet har forvaltningen kontaktet andre potentielle ejendomsudviklere med henblik på salg af de kommunale ejendomme samt realisering af boligprojektet.

Siden er de tre kommunale ejendomme blevet revet ned og græs er sået på den store grund, men det er ikke lykkes for Viborg Kommune at sælge grunden. Derfor var sagen på økonomi- og erhvervsudvalgets dagsorden, da der onsdag var møde i udvalget.

Annonce

Der skal være en kunde

Her blev det besluttet, at planlægningen for området sættes i bero frem til 2022, og at man sætter en undersøgelse  i gang, inden man politisk tager stilling til, hvad man skal gøre ved grunden - herunder muligheden for at opdele og sælge grunden i mindre enheder.

Der er masser af plads på grunden, som Viborg Kommune har forsøgt at sælge til boligbyggeri. Foto: Christine Krüger Hansen

Der er i forvejen rimelig stor byggeaktivitet i byen, og det er ifølge forvaltningen en af årsagerne til, at der ikke er nogen interesserede ejendomsudviklere.


Vi vil naturligvis gerne have grunden solgt, men der skal være en kunde, men så længe vi udsætter planlægning, vil vi heller ikke komme til at sætte nogle stramme rammer, der gør grunden sværere at sælge

Niels Dueholm (S), medlem af økonomi- og erhvervsudvalget i Viborg Kommune


I sagsfremstillingen står der, at der i øjeblikket er flere eksisterende byggemuligheder og projekter for nye boliger på vej i Bjerringbro. Blandt andet opfører Boligselskabet Sct. Jørgen i alt 57 boliger på grunden med det tidligere Madsens Hotel og på Adolfsvej og har desuden fået kvote i 2020 til 19 etageboliger på den tidligere slagterigrund.

Endvidere er et større antal kommunale boliggrunde til salg på Hindbærkrattet og Muldvarpekrogen.

Niels Dueholm (S) er ærgerlig over, at det ikke er lykkes kommunen at sælge grunden, men anfører, at bare fordi økonomi- og erhvervsudvalget sætter planlægningen af salget på hold, betyder det ikke, at hvis den rette køber kommer forbi, siger man nej.

- Vi vil naturligvis gerne have grunden solgt, men der skal være en kunde, men så længe vi udsætter planlægning, vil vi heller ikke komme til at sætte nogle stramme rammer, der gør grunden sværere at sælge, siger han og fortsætter:

- Jeg lover dog, at hvis en bygherre viser sig, så får vi sparket en lokalplan meget hurtigt i gang.

Følgegruppen for Helhedsplanen i Bjerringbro forslår dog, at man undersøger interessen for at udvikle til andre boformer som eksempelvis seniorbofællesskab.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce