Annonce
Bjerringbro Avis

Ingen kritik af de grønne områder: Kun få vil give deres besyv med

Lørdag var der borgermøde i Bjerringbro om de grønne områder. Her deltog både Viborg kommunes skovfoged, Rune Rauff Schultz og chefkonsulent hos Niras, Mette Lerche Sørensen. Foto: Christine Krüger Hansen
Det var mest naboerne til Tusindfrydengen, der mødte op til borgermøde lørdag formiddag. De fik til gengæld en fin introduktion til kommunens nye fire-årige plan for de grønne områder.

Bjerringbro: Selv på en gråvejrsdag som lørdag formiddag var, kunne man ikke komme uden om, at der er smukt på Tusindfrydengen, hvor Viborg kommune havde inviteret til borgermøde i et forsøg på at høre borgernes ideer og ønsker til de grønne områder i netop Bjerringbro-området.

Ikke mange havde dog valgt at bruge en formiddag på Tusindfrydengen sammen med landskabsarkitekt Lotte Kustmann, skovfoged Rune Rauff Schultz og chefkonsulent hos Niras, Mette Lerche Sørensen.

Helt nøjagtigt var der mødt fire borgere, en enkelt politiker samt en journalist op for at høre  dem fortælle om de otte grønne arealer i Bjerringbro-området samt få et indblik i, hvordan man som borger, med digital hjælp , kan registrere ønsker eller kommenterer på de ny områdeplaner.

Annonce

Om det skyldes vejret, uvidenhed om mødets eksistens, mangel på interesse eller bare generel tilfredshed med de eksisterende grønne områder i Viborg Kommune skal være usagt. Men de få der var dukket op have godt nok ikke taget telefonen med og kunne derfor ikke afprøve den app hvor man kunne registrere sine holdninger, til gengæld havde de kun ros til overs for netop Tusindfrydengen.

Kun få borgere mødte op. De var til gengæld meget glade for hvorledes de grønne områder i Bjerringbro plejes. Foto: Christine Krüger Hansen

De fremmødte boede stort set alle mere eller mindre som naboer til området, der for et par år siden, med Lotte Lunstmanns ord, fik den helt store tur.

Brugt meget

- Jeg synes, området er alletiders. Vi bruger det faktisk hver dag, siger Svend E. Madsen, der sammen med sin kone var mødt op til mødet.

De bor på Skovbrynet og kigger ud over det grønne areal, hver gang de går ud i haven.

- Det er det første vi gør hver morgen, når vi står op, og vi går også ture i området hver dag, siger han.

Det er altid spændende at komme ud at tale med folk, og det er dejligt, når de grønne områder roses. Generelt er sådanne arealer, uanset om det er park eller skov et konfliktfyldt område. Alle elsker dem, men alle har også en holdning til dem

Rune Rauff Schultz, skovfoged

- Ja, og det gjorde vi i hvert fald ikke før, det blev lavet om, minder Bodil Madsen ham om.

Parret glæder sig over, at rigtig mange borgere bruger det grønne område.

- Ja, og de gør det på en fantastisk og ansvarsfuld måde. Der bliver ryddet op og smidt i skraldespandene, siger Svend E. Madsen, der heller ikke klager over, at de unge kommer der.

Hans nabo, Finn Pedersen nikker.

Giv din mening til kende om de grønne arealer

Viborg Kommune har udarbejdet 50 områdeplaner for de grønne områder i kommunen. Det er planer for både de bynære parker og grønne områder og for skove og naturarealer. Planerne beskriver områdernes karakter, mål og værdier, udtryk og plejeniveau, biodiversitet samt udviklingspotentiale.

Lige nu er planerne i høring og borgere kan indgive høringssvar til udkast til områdeplanerne.

Viborg Kommunes natur og parker er til for borgerne og derfor vil kommunen  gerne høre, hvad man oplever som kvaliteter, og hvilke ønsker man har til de grønne områder i de enkelte lokalområde.

På borgermøderne vil kommunen fortælle om områdeplanerne for Viborg Kommunes natur- og parkarealer, og vil give eksempler på planerne i lokalområdet.

De næste borgermøder holdes:

Torsdag den 2. september kl. 17.00-19.00: Viborg, Undallslund - mødested ved Naturskolen.

Torsdag den 9. september kl. 17.00-18.30: Frederiks, Lyngsøparken - mødested v. madpakkehuset.

Tirsdag den 14. september kl. 17.00-18.30: Stoholm, Anlægget.

- De er her kun i kort tid. Jeg tror de synes, det er for kedeligt, men der er mange børnehaver, dagplejere og skoleklasser, der bruge området, og om sommeren bader de også i søen, siger han.

Annonce

Ikke rent vand

Lige præcis den detalje, er Lotte Kunstmann ikke så begejstret for.

Mødeleder var Lotte Kunstmann, landskabsarkitekt og ansat hos Viborg kommune. Hun fortalte lidt om hvorfor de små træer i Tusindfrydengen ikke mere er bundet op. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det er faktisk ikke tilladt at bade i søen, og det skyldes flere ting. Først og fremmest er det jo en rensedam, hvilket betyder, at vandet er overfladevand, der løber fra hustage, fortove og veje. Derfor er det ikke specielt rent, så sundhedsmæssigt er det ikke smart. Derudover er vi heller ikke begejstret, for at det sediment, der naturligvis opstår i sådan en rensedam, hvirvles rundt i søen, når folk bader i den, siger hun.

Ellers er der ikke meget at komme efter for de kommunale folk, der efter at have modtaget ros for, hvordan området holdes, alligevel opfordrer deltagerne til at fortælle naboerne om mulighederne for at komme med forslag, klager og ønsker via den nye digitale løsning.

Finn Pedersen efterlyste muligheden for fartdæmpende foranstaltninger på Skovbrynet efter at den nye Tusindfrydeng har givet meget mere gående trafik - ikke mindst skolebørn. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det er næsten for godt til at være sandt, siger Lotte Kunstmann, der dog alligevel spidser ører, da Svend E. Madsen påtaler manglende belysning på stien, der går øst om den lille sø.

- Det er altid spændende at komme ud at tale med folk, og det er dejligt, når de grønne områder roses. Generelt er sådanne arealer, uanset om det er park eller skov et konfliktfyldt område. Alle elsker dem, men alle har også en holdning til dem, siger Rune Rauff Schultz, indne de pakker sammen for at køre til Vammen, hvor de skal holde et lignende borgermøde samme dag.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Bjerringbro Avis

Etagebyggeri godkendt af byrådet - trods indsigelser

Bjerringbro Avis

BAM fejrede 50 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Bjerringbro Avis

Høstmarked på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Fuld fart på pumperne: Grundfos leverer et regnskab til rekordbøgerne

Bjerringbro Avis

29 kunstnere udstiller i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Rollator-venlig hundeskov vækker begejstring: - Nu behøver vi ikke køre helt til Hammel længere

Bjerringbro Avis

Foredrag om Høj Stene ved generalforsamling

Annonce