Annonce
Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Der arbejdes stadig på Brogade, hvor et ny byrum er under opførelse. Oprindeligt skulle projektet, der er en del af Bjerringbros helhedsplan, have stået færdig i starten af november. Siden blev det rykket til slut november. Dette kommer dog også til at knibe. Foto: Christine Krüger Hansen
Indretningen af det nye byrum på Brogade trækker ud - indvielsen er nu udsat til foråret.

Bjerringbro: Der bliver alligevel ingen stjernehimmel over Brogade inden jul. Etableringen af det nye byrum er blevet forsinket - af flere forskellige årsager - og de mange wires med lys, der skal krydse henover Brogade og give fornemmelsen af, at man passerer under en stjernehimmel bliver ikke sat op før engang i det nye år - måske januar.

Oprindelig var planen, at det nye byrum skulle stå færdig ved udgangen af november - men sådan bliver det altså ikke.

- Det kommer til at knibe. For det første har kloak-delen trukket ud, og så har der også været problemer med leverance af de specielle fliser eller sten, som skal lægges henover torvet og vejen, fortæller ingeniør hos Trafik og Veje i Viborg Kommune Kaj Jensen.

Annonce

Han forudser, at der går 14 dage mere, før man er færdig med belægningen.

- Måske kan vi åbne op for, at man kan gå på belægningen i slutningen af november, men stjernehimlen må vi vente med til i hvert fald januar, fordi man er ramt af leveringsvanskeligheder, siger han.

Han er ærgerlig over forsinkelsen men håber, at det snart lysner, og at man om en uge eller to igen vil kunne køre gennem Sønderbro på Brogade.

På tegningerne så det ud til, at wirene med lys også skulle række ind over torvet, men nu viser det sig, at det kommer de ikke - vist nok fordi de ikke kan strækkes så langt

John Degn Christensen, slagtermester

Tungt forløb

Håbet hos butikkerne på Sønderbro var, at arbejdet på Sønderbro og etableringen af det nye byrum ville være færdig, inden julehandlen gik i gang, men det kommer dog ikke til at holde helt stik.

John Degn Christensen, der er indehaver af Slagter John, som netop ligger i Brocenteret, er absolut ikke tilfreds med håndteringen af projektet.

Torvet i Brocentret har fået ny belægning, men der mangler stadig en del. Butikkerne forventer ikke, at de kan holde en ordentlig indvielse før engang i foråret. Foto: Christine Krüger Hansen

- Jeg synes, det har været en rigtig tung omgang. Først blev færdiggørelsen udskud til midt i november, og nu bliver det ikke engang færdig i år, siger John Degn Christensen og henviser til stjernehimlen, som altså først kommer op i januar.

Hvad angår stjernehimlen, så har John Degn Christensen også en anden anke.

- På tegningerne så det ud til, at wirene med lys også skulle række ind over torvet, men nu viser det sig, at det kommer de ikke - vist nok fordi de ikke kan strækkes så langt, siger han skuffet.

Han kan ikke forstå, at når der er et arkitektfirma på sagen, at man ikke har styr på sådan noget, og at man ikke har fået bestilt de fornødne ting hjem i ordentlig tid.

- Den nye belægning havde også været færdig for lang tid siden, hvis brolæggerne ikke hele tiden forlod arbejdet for at lave andet, siger han, der mener, at kommunen har udvist en ligegyldighed overfor projektet og butikkerne.

Han påpeger, at det med en srærret vej ikke har været nemt for forretningerne på Brogade at tiltrække kunderne.

Annonce

Halvfærdig

- Vi har flere gange spurgt, om ikke der kunne laves en midlertidig passage, som kunderne kunne bruge, hvis de skulle over vejen. Vi kan jo godt fornemme, at hvis kunderne parkerer på den ene side, så kommer de ikke over på den anden side, fordi de ikke kan skrå over, som de plejer. I stedet skal de gå langt udenom. Det gider de ikke. Da vi spurgte, fik vi at vide, at det ville man kigge på - det blev dog aldrig til noget, siger slagtermesteren, der nu sammen med de andre butiksindehavere har besluttet at udsætte indvielsesfesten til foråret.

- Det kan jo ikke betale sig at holde en fest for noget, der er halvfærdigt, siger han og påpeger, at fordi hele processen er forsinket, har forretningerne i Brocenteret heller ikke haft mulighed for at få monteret nye baldakiner på facaden.

På den oprindelige tegning ser det ud til, at stjernehimlen, der består af wires med lys, skulle række ind på torvet, men det har John Degn Christensen nu fået at vide af Viborg Kommune, at det ikke kan lade sig gøre.

- Oprindeligt var butikkerne blevet lovet, at der ville blive plads til dette monteringsarbejde i starten af november, men siden er det blevet rykket adskillige gange, siger John Christiansen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mette har fået "fod på livet"

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce