Annonce
Bjerringbro Avis

Isenkræmmeren på Brogade

Mads Christiansen ved sin forretning i Bjerringbro. Foto: Lokalhistorisk Arkiv
Mads Christiansen var en aktiv mand.
Annonce

Bjerringbro: Da Mads Christiansen døde som 85-årig i 1938 havde han levet et langt og aktivt liv. Ved sin død drev han isenkræmmerforretning på Brogade 63 i Bjerringbro, hvor huset Kronborg i dag ligger, men forud lå der et langt og virksomt liv.

Mads Christiansen blev født i 1853 i Alstrup sogn i Himmerland, men det var først i 1926, at han slog sig ned i Bjerringbro, hvor han som 73-årig åbnede isenkræmmerforretning.

Annonce

Fårehyrde

Kun otte år gammel blev han fårehyrde, og efter sin konfirmation gik han i lære hos en bygningsmester som snedker, tømrer og murer.

19 år gammel startede han så som selvstændig bygningsmester. Mads Christiansen måtte opgive byggeriet og købte en landejendom i Ulbjerg, som han drev samtidig med at han kørte svin til slagteriet i Skive.

Senere byggede han hus i Møldrup, hvor han også drev sin første isenkrambutik. Den passede han samtidig med, at han kørte svin til Viborg Slagteri.

Annonce

Til Argentina

Forretningen blev solgt, da Mads Christiansen rejste til Argentina i 1910 for at besøge sine sønner. Da han efter et år vendte hjem til Danmark, lærte han at køre bil, så han kunne starte en vognmandsforretning. Den drev han med en lille bil indtil 1926, hvor det igen blev til en tur til Argentina. Da han kom tilbage, købte han hus i Bjerringbro, hvor han indrettede isenkramforretning.

Mads Christiansen fik fornyet kørekortet som 84-årig, og i omtalen af hans 85 års fødselsdag står der at ”han vistnok er landets ældste motorvognsfører”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce