Annonce
Bjerringbro Avis

Isfuglen er mere end blot en is- og kaffevogn

Isfuglen, der står nede på kano- og teltpladsen ved Gudenåen, havde åben første gang i Kristi himmelfartsferien. Foto: Gustav Skjellerup Rasmussen
Unge iværksættere i Bjerringbro køber gammel campingvogn, som de sætter i stand og nu sælger is og kaffe fra.
Annonce

Bjerringbro: Isfuglen er set langs Gudenåen - helt nøjagtigt ved Bjerringbro kano- og teltplads. Det er dog ikke den lille smukke fugl, der lever ved skrænterne ned til åen, men derimod en is- og kaffebar der bærer samme navn.

Fuglen spiller dog alligevel en rolle, for den er blevet gengivet på smukkeste vis og er del af den nye isvogns logo.

Den nye isbutik og kaffebar ejes og drives af Jens Emil Sloth Nielsen, Jonas Boye Laugesen og Tobias Feldborg og er delvist et produkt af det nye tilbud "Broen", som drives af Foreningen Møllerne, der har sat sig for at hjælpe iværksættere i Bjerringbro.

- Det er en idé, jeg er gået rundt med i lang tid, fortæller Jens Emil Sloth Nielsen, der tit har hørt folk spørge om, hvorfor hans far, Jeppe Bo Nielsen ikke har sat et ishus op ved kano- og teltpladsen.

Tiden har dog ikke været til at gøre alvor af det, eftersom Jens Emil Sloth Nielsen til daglig læser idræt på Aarhus Universitet og dyrker trithalon på høj plan.

- Jeg plejer at have meget rejseaktivitet, men med coronaens indtog blev der stille. Derfor tænkte jeg, at hvis ideen med is- og kaffehuset skulle gennemføres, så skulle det være nu, forklarer Jens Emil Sloth Nielsen, der dog hurtigt fandt ud af, at han med sådan et projekt skulle inddrage andre.

Derfor blev Jonas Boye Laugesen og Tobias Feldborg, som Jens Emil Sloth Nielsen havde mødt gennem "Broen", inviteret med i ishus-projektet - der krævede en lang række kompetencer at få stablet på benene.

- Vi købte en gammel campingvogn fra 1965, som allerede var lidt istandsat, men ellers har vi hentet inspiration fra lignede vogne, vi har set i udlandet og så bygget den om til en salgsvogn, fortæller Jens Emil Sloth Nielsen.

Isvognen er indrettet i en gammel campingvogn fra 1965. Foto: Gustav Skjellerup Rasmussen
Annonce

Supplerer hinanden

Især Jonas Boye Laugesen har her gjort en stor indsats.

- Jonas er uddannet tømrer, og han har knoklet hver dag i flere uger, når han kom hjem fra arbejde klokken 17, fortæller Tobias Feldborg, der også selv har lagt mange timer i is- og kaffevognen.

I løbet af processen er der også kommet et kvindeligt islæt til i form af fire piger, Isabella og Rebecca Dalum, Freya og Sarah Felborg, og de har især haft indflydelse på vognes udseende og indretning.

- Pigerne har været gode til at se de små detaljer og pynte vognen, så den ser indbydende ud, hvilke også er meget vigtigt. Det var ikke lige noget, vi havde tænkt over. På den måde har vi være gode til at supplere hinanden, siger Tobias Feldborg.

Den lille søde is- og kaffevogn, der udstråler bæredygtighed og retro, havde præmiere i Kristi himmelfartsferien, og det gik over al forventning.

- Vi havde været lidt forsigtige med at melde det for hårdt ud, for vi var ikke interesseret i, at det væltede ind med kunder, der så måske ville få en dårlig oplevelse, fordi vi ikke kunne følge med, men alligevel var der mange, som kom forbi, og vi fik stor ros, fortæller Jens Emil Sloth Nielsen.

Planen er, at vognen vil være åben for salg om onsdagen og i weekenden, og så forventer de unge, at isboden vil være åben de fleste dage i industriferien, fortæller Tobias Feldborg.

Annonce

Tørstslukker

De unge iværksættere har valgt at holde menukortet forholdsvis simpelt, og der kan derfor blot købes is i vaffel og bæger, iskaffe, almindelig kaffe og en såkaldt "tørstslukker", der kan være hjemmelavet iste eller hjemmelavet limonade.

- Vi vil helst ikke sælge det samme som man kan få i en almindelig dagligvarebutik, så der bliver ingen sodavand på menuen, og tøstlukkeren vil variere alt efter sæson, siger Jens Emil Sloth Nielsen.

Kaffen kommer fra Peter Larsen Kaffe - en colombiansk kaffe med noter af chokolade - det samme gør kaffekværn og kaffemaskine - en del af en god lejeaftale, forklarer de unge iværksættere.

De planlægger selv at stå for salget i den lille is- og kaffebar, to og to, og hvad angår fremtiden, så satser de på, at konceptet bider sig så godt fast, er der vil være andre unge, der har lyst til at overtage Isfuglen, når de selv skal videre - eksempelvis starte på uddannelse eller flytter fra byen.

- Her i starten har vi arbejdet gratis, men vi tror på, at det kommer til at løbe rundt, og at der også bliver penge til løn, siger Jens Emil Sloth Nielsen, der dog ikke har nogen forventninger om, at Isfuglen bliver en guldgrube.

For de unge handler projektet også rigtig meget om at skabe noget i fællesskab - at vise at når de går sammen om et projekt, så kan de lykkes med det.

- Isfuglen skal blot være et projekt af flere. Vi håber på, at det kan blive et samspil med byen, og at der også kan skabes nogle andre events omkring isvognen eksempelvis nogle små koncerter eller en volleyballturnering på hyggeplan. For os handler det rigtig meget om fællesskab og om at være sammen med vennerne, siger Tobias Felborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce