Annonce
Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Holdet bag Isfuglen, da alt stadig var fryd og gammen. Foto: Gustav Skjellerup Rasmussen
En tilladelse til at stå i nærheden af åen var ikke på plads, hvilket betyder ventetid på fire uger.
Annonce

Bjerringbro: Der er behov for en dyb indånding hos Jens Emil Sloth Nielsen og resten af gruppen bag Bjerringbros nye is- og kaffevogn Isfuglen, efter at de onsdag besluttede sig for at melde ud på Facebook, at de midlertidig er nødt til at lukke deres, ellers succesfulde, forretning.

I opslaget stod der, at det var med stor ærgrelse, at de desværre må lukke ned for Isfuglen på ubestemt tid.

- Vi havde gjort os meget umage med at have styr på alle godkendelser og tilladelser, men kommunen har kontaktet os omkring en formalitet, vi ikke havde fået med i svinget. Det er ikke noget slemt, men den skal i høring, før vi kan åbne lågen op igen, stod der videre.

Isfuglen, der en ombygget campingvogn, som havde sin debut i maj måned med salg af is, kaffe, tørstslukkere og iskaffe, står på sydsiden af Gudenåen i nærheden af Kanoophalerpladsen og Bjerringbro teltplads samt Outdoor Bjerringbro som ejes og drives af Jeppe Bo Nielsen.

- Vi havde søgt og fået diverse godkendelser af Viborg Kommune og troede egentlig, at alt var i orden, men nu viser det sig, at vi også skulle have haft søgt en dispensation for reglen om åbeskyttelseslinjen, og sådan en ansøgning skal fire uger i høring, siger Jens Emil Sloth Nielsen, der ikke kan skjule sin frustration.

Han føler, at han er ramt af en ordenlig omgang bureaukrati og har nu behov for at tage en dyb indånding.

Annonce

500 liter is

- Jeg er ved at gå kold over det - for nu kræver det, at der skal findes fornyet energi på at finde en løsning, for vi kommer ikke til at holde lukket i fire uger. Vi må finde et andet sted at være, men nu tager vi lige og holder en pause på mindst en uge, så vi også er 100 procent sikker på, at der er styr på alt, inden vi åbner igen, siger han.

Han vil godt erkende, at han skulle have vendt hver end sten, før han stillede Isfuglen op på, hvad der viste sig at være kommunal grund, men nu forsøger han at vende oplevelsen til noget positivt ved at sige, at han nu har lært lidt mere om hvordan "systemet" fungerer.

- Vi er dog stadig ved godt mod og vender stærkt tilbage, siger han, der sammen med resten af teamet bag Isfuglen har oplevet en utrolig succes.

Over 500 liter is og rigtig meget iskaffe har Isfuglen indtil videre solgt i sin korte levetid.

- Det er langt mere end jeg havde regnet med - så det er gået over al forventning.

Annonce

Sæsontilladelse

Isfuglen er ikke den eneste salgsvogn, der har måtte sande, at papirarbejde og langhårede regler kommer i vejen for forretningen. Også Jon Horskjær, der ejer kaffevognen Horskjærs Kaffe, fik at vide af Viborg Kommune, at han måtte vente med at stå ved Sol- og Vandtrappen, indtil der var blevet søgt om dispensation fra åbeskyttelseslinien.


Jeg er ved at gå kold over det - for nu kræver det, at der skal findes fornyet energi på at finde en løsning, for vi kommer ikke til at holde lukket i fire uger. Vi må finde et andet sted at være, men nu tager vi lige og holder en pause på mindst en uge, så vi også er 100 procent sikker på, at der er styr på alt, inden vi åbner igen.

Jens Emil Sloth Nielsen


Dette har fået bychef, Lars Christiansen og byplanlægger hos Viborg Kommune, Helle Graversen til at lægge hovederne i blød, og Lars Christiansen fortæller, at man lige nu er i dialog med Viborg Kommune om at få oprettet en såkaldt sæsontilladelse til salgsvogne som Isfuglen og Horskjærs Kaffe.

- Vi ser jo gerne, at der er mere liv nede ved åen, og derfor forslår vi, at der oprettes en sæsontilladelse, som alle, der har en professionel salgsvogn, kan søge i starten af sæsonen, så de ikke hver gang skal ud i en lang høringsperiode inden de begynder, siger Lars Christiansen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce