Annonce
Bjerringbro Avis

Janice og Jens faldt for Bjerringbro: - Vi er ikke et sekund i tvivl om, at vi er havnet det rette sted

Janice og Jens Hansen er tilflyttere til Bjerringbro. De fortæller hvorfor det lige netop blev Bjerringbro de flyttede til. Foto: Christine Krüger Hansen
Tre vigtige parametre gjorde udslaget, da parret valgte at flytte fra Skive-egnen til Bjerringbro.

Bjerringbro: - Vi skal tale vores by op.

Sådan har det lydt gang på gang siden helhedsplanen for Bjerringbro blev udfærdiget, og byen fik sit eget Byforum og en bychef - alt sammen tiltag der skal være med til at sikre bosætningen i byen, hvis indbyggertal langsomt, men sikkert daler.

Det kan godt være svært nogle gange, især når man selv bor i byen, at se alle de positive ting ved Bjerringbro, der netop skal være grundlag for, at endnu flere beslutter sig for, at det netop skal være her de slår sig ned.

Annonce

Men på Carl Petersen Allé 9 bor Janice og Jens Hansen. Før boede de i Højslev ved Skive, men i november flyttede de til Bjerringbro, og de er ikke i tvivl om, at Bjerringbro er det helt rigtige sted for dem at bo i de næste mange år.

Her kommer deres fortælling om, hvorfor de faldt for Bjerringbro:

- Vi har boet flere forskellige steder og i forskellige typer boliger gennem tiden. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at vi i denne omgang er havnet i det rigtige hus, på den rigtige vej og i den rigtige by, siger Janice Hansen, der sammen med sin mand Jens sidder i køkkenet med en varm kop kaffe i deres hyggelige gule bungalow på Carl Petersens Allé.

Huset på Carl Pedersens Alle, der stjal Janice og Jens Hansens hjerter. Foto: Christine Krüger Hansen

Parret har to voksne børn, Viktoria og Hans Christian, og det er kun Hans Christian, der stadig bor hjemme. Viktoria er flyttet til Aarhus, hvor hun læser på tandlægehøjskolen. Hans Christian er 18 år og har en læreplads ved et varmepumpefirma i Kjellerup, og der går nok ikke lang tid, før også han flytter hjemmefra.

- Vi er nok, hvad man vil kalde Emty-nesters, siger Janice Hansen og smiler.

Gjorde det for børnene

Hun kommer oprindeligt fra Esbjerg, mens Jens er opvokset i Aulum, og de har derfor ikke noget tidligere kendskab eller forhold til Bjerringbro.

- Vi har boet i Herning, i Bayern i Sydtyskland, på Fur, og på en nedlagt landejendom nord for Glyngøre tæt på Limfjorden, fortæller Jens Hansen, hvis helt store hobby er byggeprojekter.

- Da Viktoria skulle begynde i folkeskole, var det ikke optimalt at bo så langt ude på landet, så 2006 lavede vi et skift i børnenes favør. Vi købte en byggegrund og byggede selv hus på 186 kvadratmeter i et plan med og en god stor have i et villakvarter i Højslev ved Skive, forklarer han.

Professionelt arbejder han i dag som bilsagkyndig ved FDM. Men da parret byggede i Højslev, var han mekaniker på et værksted i Skive. Efter en diskusprolaps måtte han skifte job og kom i første omgang til FDM i Viborg. Dette fungerede fint med husets beliggende i Højslev.

Drivhuset i haven på Carl Petersens Alle er et lille frirum for Janice midt i alt byggeriet. Her kan hun sidde og nyde solen, mens hun nusser med de mange byggetegninger. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det gik fint sådan rent transportmæssig, men da jeg efter et års tid blev flyttet til afdelingen i Silkeborg, fik jeg pludselig ret langt på arbejde. På de dårlige dage tog det en time og et kvarter hver vej, fortæller Jens Hansen.

Parret forsøgte at sælge huset ved Højslev i 2010, for at flytte til Silkeborg, men huspriserne i Silkeborg var simpelthen for høje, og de kunne slet ikke få noget tilsvarende den bolig de selv havde bygget.

- Så vi besluttede, at jeg skulle pendle indtil børnene var igennem folkeskolen, og for vores børn var det også en god beslutning. De kunne selv færdes rundt og vi trives helt vildt godt i Højslev. Vi boede der i 14,5 år, og folk vi kender, er rystet over, det valg vi nu har taget, siger Jens og Janice Hansen og smiler til hinanden.

Annonce

Sygdom

Men situationen har gennem de seneste år ændret sig for parret. Janice, der er uddannet Eksamineret Eksportør, var år tidligere blevet pensioneret pga. kronisk gigtsygdom, og derfor ikke bundet geografisk til et job. Viktoria var flyttet til Aarhus, Hans Christian havde fået læreplads i Kjellerup og Jens arbejdede stadig i Silkeborg. Det betød at transporten til og fra lægen eller fysioterapeut blev lidt en udfordring for Janice, i de perioder hun ikke selv kunne køre bil, især når resten af husets beboere var langt væk på uddannelse og job.

- Det blev lige pludselig vigtig for mig at være tæt på byen. Jeg lider af en gigtsygdom og er afhængig af at kunne komme til læge og til fysioterapeut, fortæller Janice Hansen, der også op til beslutningen om at flytte i løbet af to år både mistede sin mor og en god veninde.

 Jens elsker at bygge om, og i kælderen på Carl Petersens Alle er der masser at lave. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det satte en række tanker i gang. Det var en traumatisk tid. Man får vendt nogle blade, og for os betød det, at vi blev enige om, at man er nødt til at blive skarp på, hvad man vil med resten af sit liv. Vi følte til sidst næsten, at det var huset, der ejede os, og ikke os der ejede huset. For der følger jo også en ret stor kreditforeningsgæld med sådan et hus. Vi elskede vores hus og vores naboer, men da min afdøde venindes søn, halvt i sjov, regnede ud hvor mange timer af sit liv Jens brugte i sin bil, var vi ikke længere i tvivl om vores beslutning, fortæller Janice Hansen med rystende stemme.

For Jens handlede det også om, at han ikke havde nok at rive i, når han ikke var på arbejde.

- Jeg elsker at bygge. Med et nyt hus, var der ikke rigtig noget at lave mere, så jeg var begyndt at suse rundt til venner og bekendte for at hjælpe dem samtidig med, at jeg byggede fuglehuse i hobetal, siger han med et smil.

Hurtigt gik de i gang med at researche.

- Janices far og hustru havde købt et hus i Ansager, og efter at have besøgt ham mange gange, fik vi også smag for det der hyggelige byliv, hvor man kan gå rundt og ikke er tvunget til at køre rundt til det hele, siger Jens Hansen.

Planen var at finde en by, hvor man havde det hele inden for kort afstand, og ret hurtigt havde Janice Bjerringbro på radaren.

Annonce

Jernbanen var et plus

- Det år vi havde hus til salg, hængte vi et Danmarkskort op, hvor jeg havde tegnet en cirkel med centrum i Silkeborg og en radius på cirka 30 kilometer, hvor Jens jo arbejder, samtidig med at jeg havde 'highlighted' jernbanen. Bjerringbro lyste op på kortet.

Parret tog på studieture til Gludsted, Ikast, Videbæk, Karup, Engesvang, Gjern, Viborg, Kjellerup, Rødkærsbro og Bjerringbro.


Janices far og hustru havde købt et hus i Ansager, og efter at have besøgt ham mange gange, fik vi også smag for det der hyggelige byliv, hvor man kan gå rundt og ikke er tvunget til at køre rundt til det hele

Janice Hansen, tilflytter


- Der var nok også andre byer, jeg kan ikke huske dem alle, men det var i Bjerringbro, at vi blev solgt, fortæller Janice Hansen, der første gang de besøgte byen, efter at have været til åbent hus på Carl Petersens Alle, fandt frem til Mad Magi, den lille syriske restaurant på hjørnet af Østergade og Kasper Nielsens vej.

- Vi skulle have noget at spise efter fremvisningen og faldt nærmest over Mad Magi, og så var vi solgte! De har virkelig været med til at sælge varen, fortæller parret med et smil.

Fra starten af havde de kig på den gule bungalow på Carl Petersens Allé, men tøvede fordi huset kun var på 113 kvadratmeter. Men nærheden til centrum vandt over størrelse, og parret flyttede ind i efteråret 2020.

- Vi skal bygge om i mange år. Vi har allerede fået godkendt to byggetilladelser til syv større og mindre projekter, siger Jens Hansen glad, der lige nu er gået i gang med et større kælderprojekt, efter at fjernvarmesystemet er blevet opgraderet og moderniseret.

- Vi havde tre vigtige parametre, da vi søgte hus, som Bjerringbro opfyldte - nemlig beliggenhed i forhold til Jens´ arbejde, det nærmiljø byen havde at byde på til mig, der går hjemme og ikke længere har en bil, og prisen på huset, forklarer Janice, der også er enormt glad for toget, hvor der er halvtimes drift til både Viborg og Aarhus.

Annonce

Ingen fuglehuse

- Her hvor vi bor i Bjerringbro, er der 300 meter til toget og dermed er der også kun 300 meter til centrum af Aarhus eller Viborg, og når vi skal handle ind, går vi altid til butikken, vi kan i butikkerne i Bjerringbro og hjemme igen, hurtigere end det tog at komme afsted i bilen før, siger Jens Hansen.

- Vi er også blevet ret glade for det store udvalg af Take-Away steder i gåafstand. Vi har langt fra prøvet dem alle, men har da efterhånden fundet en del favoritter siger Janice Hansen

Både han og Janice er også enormt glade for, at selvom de bor i centrum af Bjerringbro, så er naturen tæt på.

- Vi finder ofte nye veje, når vi er ude at gå, og det er både korte og lange ture. Vi har for eksempel fundet ud af, at man nærmest kan gå i grønne bælter hele vejen rundt gennem byen, siger Janice Hansen, der også ofte går ture langs åen.

Hun efterlyser dog nogle bedre kort over de mulige gåture og ruter, der er i byen og området omkring.

- Nu har vi langt fra opdaget alt ved Bjerringbro - også fordi vi er flyttet i en corona-tid, men vi har dog bemærket, hvor multi-etnisk Bjerringbro er, siger Jens Hansen og fortsætter:

- Kontra andre byer, hvor man har fire, fem familier der udgør kernen byen - mennesker der er født og opvokset, og som er toneangivende for lokalområdet. Sådan fornemmer vi ikke at det er i Bjerringbro. Her kan man godt komme udefra og være lidt anderledes. Vi er blevet taget virkelig godt imod, af både naboer og det lokalområde, vi indtil nu har haft kontakt med.

Janice Hansen supplerer med et smil:

- Vi har boet en del steder, også i udlandet, og vi har altid undret os over, hvorfor det i Danmark nogle gange er så internt og svært at blive accepteret. Det var ret homogent område, vi boede i før, forstået på den måde at de fleste familier lignede hinanden og boede på næsten samme måde. Der skulle børnene helst spille håndbold eller fodbold. Dyrkede man anden sport, var man lidt mærkelig. Der var ikke så mange af anden etnisk herkomst, det vildeste var nok et par adoptivbørn fra Colombia. Vi følte ikke rigtig der var så meget plads til forskellighed. Vi manglede måske lidt ’kulør’ og diversitet i hverdagen.

Og fuglehuse - dem har Jens ikke tid til at bygge mere - men det er bare positivt.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Villaindbrud på Ilsøvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce