Annonce
Bjerringbro Avis

Jazz, fællessang og kunstnerkoloni: Kulturfestival tilbyder endnu en gang en uge med opladning af de kulturelle batterier

I 2019 indviede Beringbros bychef, Lars Christiansen sammen men byens mascot Gudar den første kulturfestival i Bjerringbro. Den 2. juni i år blændes op for den fjerde kulturfestival i rækken. Foto: Morten Pedersen
Bjerringbro Kulturfestival finder i år sted fra den 2. til den 12. juni og byder på 54 forskellige arrangementer samt adskillige udstillinger og gå-ruter , der sætter Bjerringbros kulturliv på landkortet.

Bjerringbro: Når Lars Hjortshøj og Benjamin Koppel torsdag den 2. juni går på scenen i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter med forestillingen ”Jazz and Jokes”, skyder de samtidig helt officielt gang i Bjerringbro Kulturfestival 2022.

Årets udgave er den fjerde af sin slags, og den bliver endnu en skøn blanding af de mange forskellige former for kultur, som Bjerringbro-egnens kulturaktører excellerer i. I alt kan man deltage i 54 forskellige arrangementer samt besøge fire faste udstillinger i løbet af de 11 dage, kulturfestivalen finder sted.

Fredag den 3. juni er der Open by Night, hvor man kan besøge Viborg Kommunes sundhedssatellit, høre musik i gågaden, deltage i FDF’s børneaktiviteter og møde Bjerringbro Kirkes personale, når de deler pinseposer og balloner ud på Niels Due Jensens Plads.

Annonce

Derudover kan man få afprøvet sangstemmen til aftensang ved Gudenåen, alsang med Oasens Musikanter og morgensang i Viften med Jens Ole Pedersen som forsanger og Minna Herløv ved flygelet.

Musikalsk kan man opleve Toner af Guld med den swingende forestilling ”Skovkjærs Badehotel”, koncert med Claymountain Stompers, koncert og boganbefaling med Souveniers, korkoncert med Vocalia samt intimkoncert med Mathilde Falch i Byens Hus.

Desuden er der i løbet af ugen forskellige fysiske aktiviteter med Gudenådalens Gymnastikforening.

Flere børneaktiviteter

Børnene er der også tænkt på til årets Bjerringbro Kulturfestival, der er flere børneindslag end tidligere, og foruden mindre børneaktiviteter er der børneteater og musikalsk underholdning. Lørdag den 4. juni kan børn og forældre opleve MuCirkus på Niels Due Jensens Plads, og samme sted er der en klovneforestilling om to burhøns i forestillingen ”Chicks” med Hr Teater fredag den 10. juni.

For de allermindste er der fortælleteater med Fikkedik og Falderina tirsdag den 7. juni, og for alle er der åbent hus, når Kulturskolen Viborg fejrer 50 års jubilæum med åbent hus og masser af instrumenter den 11. juni.

Annonce

Foredrag, debat og kunstnerkoloni

Traditionen tro indbydes der til White Picnic ved Aahuset. Det er Grundlovsdag, og denne særlige danske dag markeres med grundlovstale af byrådsmedlem Steffen Drejer og musik ved Bent Rasmussen.

Er man typen, der gerne vil oplyses, så er der god mulighed for det tirsdag den 7. juni, hvor der er snak og debatmøde med Bjerringbro Avis og Viborg Stifts Folkeblad på det lille torv ved Jyske Bank. Om aftenen er der foredrag om Dronning Margrethe II og kunsten ved forfatter Johan Bender.

Både onsdag og fredag kan man nyde sin kaffe og en god bog, når bibliotekarerne Mette Bech og Anette Koue inviterer til højtlæsning for voksne i Gudenåhuset.

Endelig kan man i løbet af ugen besøge den kunstnerkoloni, der besætter åbrinken ved Aahuset for at lave kunst sammen. Der er café om eftermiddagen, hvor man kan se kunstnerne i arbejde.

Bjerringbro Kulturfestival slutter med et musikalsk brag af de store, når Lions Bjerringbro i år for første gang holder Lions Musikfestival. Der er musik fra lørdag eftermiddag og langt ud på aftenen ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Og er man frisk dagen efter, kan man tage med på en svømmetur i Gudenåen eller besøge Grundfos Museum – The Factory og Grundfos Museum – The Founders Home, der holder åbent søndag.

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal kunstner udstiller

Annonce
Bjerringbro Avis

MammenFri inviterer til snak og spisning

Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i biografen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pædagogstuderende prøver ideer af på dagplejere: Når turen i den grønne bøgeskov både er leg og alvor

Bjerringbro Avis

Gymnasiepiger opfinder smart lomme til alle de små vigtige ting

Bjerringbro Avis

Ny udstiller i Doctors Gallery

Bjerringbro Avis

Stafet for livet fejrer ti år med forsinkelse

Bjerringbro Avis

Idrætscenter vil gerne inddrage naturen: De unge manglede til workshop for idræt og kultur

Bjerringbro Avis

Musik på Niels Due Jensens Plads

Bjerringbro Avis

DM gav to medaljer til idrætscenter: Flemming Nielsen vandt igen DM i saunagus

Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce